Vučić: Naš program nije lista želja već je realan i ostvariv – oporba kritizira, ali neka pročita Forbes

Veliku koaliciju HDZ je također okupio, tako da će na listi za Županijsku skupštinu  i pet članova HSS-a, isto toliko iz HSP-a Ante Starčević, tri HSLS-ovca te 30 kandidata iz redova HDZ-a.

Koalicija je danas predstavila svoje kandidate na kojoj je, međutim, svega šest žena. Na izbore za izvršnu vlast ide isti tim predvođen aktualnim županom Ivanom Vučićem, te zamjenicima Ivanom Banjavčićem i Josipom Šafarom dok je, rekao je Vučić, kod liste za Županijsku skupštinu vođeno računa da budu zastupljeni svi gradovi, većina općina, ljudi iz svih područja, od gospodarstva, socijale, medicine, pripadnika nacionalnih manjina.

– Naš program nije lista želja već je realan i ostvariv. Nadamo se da Hrvatska i zemlje u okruženju neće biti vječito u recesiji, dok se vodimo i strategijom razvoja Karlovačke županije koja je prihvaćena od svih političkih opcija, optimističan je Vučić. Na kritike oporbe da upravo Karlovačka županija prednjači po broju siromašnih, Vučić je rekao da su to tek kritike koje dolaze iz redova oponenata, a neki si pogledaju izdanje Forbesa u kojem, kaže, upravo suprotno, Karlovačka županija kotira kao jedna od najuspješnijih u cijeloj zemlji.

U programskim smjernicama nalaze se, kao uglavnom i kod svih ostalih u izbornoj utrci, razvoj gospodarstva, prije svega proizvodnih djelatnosti, malog obrtništva i poljoprivrede temeljene na ekološkoj proizvodnji. Vučić je rekao kako je velik dio zona spreman za dolazak investitora no nezadovoljan je zbog sporosti administracije koja sputava ulagače.

Na novinarski upit ima li konkretnih naznaka za neka veća greenfield ulaganja, Vučić je rekao da zainteresiranih ima ali da zbog recesije investitori zaobilaze Hrvatsku. Kako dodaje, interesa ima i zone će biti popunjene no konkretne ulagače nije spominjao osim domaćeg HS Produkta koji je zadnjih godina jedini imao veća ulaganja u proizvodnju.

O podršci svojim koalicijskim partnerima govorio je predstavnik HSP-a AS Željko Bokulić. Kako je kazao, da se ostvari 50 do 60 posto zacrtanog iz programa bit će zadovoljni, te da će biti uz koaliciju dok god Županija bude išla u tom smjeru.

– Do sada se događalo da je Đapićev HSP dizao ruke i pritom radio za svoje interese. Mi ćemo biti suodgovorni i sudjelovati u svemu te zajednički raditi, dodao je Bokulić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest