Pađen na HDZ-ovoj listi unatoč prijavi za pronevjeru pet milijuna kuna u IGM-u, Vučić o tome jučer obavijestio Karamarka

Župan Karlovačke županije Ivan Vučić potvrdio je danas predsjedniku Tomislavu Karamarku da se jučerašnja kaznena prijava za zloporabu pet milijuna kuna odnosila na poznatog poduzetnika Ivana Pađena, a koji je kao HDZ-ov kandidat na listi za novi saziv Županijske skupštine.

Vučić je, međutim, također rekao da se radi o starim dugovima kamenoloma u Tounju prema raznim vjerovnicima, koje nije podmirio riječki poduzetnik Jozo Kalem koji je od Pađena kupio tvrtku IGM Tounj u sklopu koje je bio i tounjski kamenolom.

– Pađen je prodao Jozi Kalemu tvrtku sa svim pravima i obavezama. Je li kriv ili nije za stare dugove, neka utvrdi pravosuđe, ali još nije osuđen, zar ne, kazao je Vučić.

Tomislav Karamarko komentirao je to riječima da se baš unatrag mjesec i pola pojavilo nekoliko kaznenih prijava protiv ljudi iz HDZ-a u Crikvenici, Vinodolskom, Karlovcu, pa sada opet tu, a to je indikativno.

– Prvi smo počeli čistiti svoje redove. Nikoga ne branim, ali je indikativno, analizirajte pa ćete vidjeti što se događa. I budite sigurni da ćemo zaštititi stranku od negativnih pojava. Mi smo za to da pravna država funkcionira i s čišćenjem u svojim redovima ići ćemo do kraja, kazao je Karamarko.

Ivan Vučić, nositelj liste za Županijsku skupštinu, na kojoj je osumnjičenik Ivan Pađen, kazao je da je riječ o uspješnom gospodarstveniku, članu HDZ-a od 1990. godine, te da je riječ o starim dugovima.

– Kažem, radi se o dugovima poduzeća koje je Pađen prodao Jozi Kalemu sa svim pravima i obavezama. Je li kriv ili nije neka utvrdi pravosuđe, kazao je Vučić i podsjetio da je i Radimir Čačić obnašao vlast sve do pravomoćnosti presude. A ako se prijavi nekog tko je iz HDZ-a, on je odmah na naslovnici i odmah član HDZ-a, kazao je Vučić i dodao:

– Bio sam član istražnog povjerenstva za Radimira Čačića, nosili smo kombi dokumentacije, dokaze povjerenstva i nikada ništa. Njegov je Coning gradio sportsku dvoranu Ekonomske škole u Karlovcu, prokišnjava i propada, ne možemo je ni sanirati županijskim sredstvima jer je “pod karantenom”, ali još nema ništa protiv Čačića za to.

Na to je Karamarko kazao da postoji knjiga s možebitnim kaznenim djelima Radimira Čačića, ali da se “oni brane do kraja i sve će im se insinuacije prema HDZ-u vratiti kao bumerang”, kazao je Karamarko.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest