Planinarstvo: Tečaj za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza položila 22 ispitanika

Tečaj je s radom započeo još u ožujku a okončan na Vili Anzić proteklog vikenda polaganjem ispita pred komisijom HPS-a. Od 30 upisanih polaznika tečaja 25 polaznika je pristupilo ispitu od kojih su s uspjehom položila 22 ispitanika. Najviše uspješnih polaznika bilo je iz PD Karlovca 4 (+1) i PD Jastrebarsko po 4, PD Vrlovka Kamanje 2, PD Kutina 2, PD Dubovac 1 (+1), Karlovačka zvijezda 2, HPD Vinica 3 i HPD Martinšćak 2. Predsjednik ispitne komisije Davor Banić nakon podjele vodičkih oznaka i službenih majica izrazio je veliko zadovoljstvo pokazanim znanjem.

Polaganje ispita nije bio nimalo lak zadatak. Nakon pisanja testa koji je sadržavao preko stotinjak pitanja iz raznih područja od povijesti planinarstva, prve pomoći, korištenja opreme u planinarstvu, orijentaciji u planinama, spašavanja u planinama, organiziranja planinarskih izleta, poznavanja propisa, prehrani i higijeni, opasnostima u planinama i slično. Kandidati su potom moralo proći još i usmeni dio ispita gdje su stečena znanja pokazali i praktično.

Voditelj tečaja bio je vodički instruktor HPS-a Darko Grba a predsjednik ispitne komisije bio je instruktor Davor Banić iz Zagreba, domaćin tečaja bilo je PD Karlovac. Ispitivači i članovi ispitne komisije bili su Dragutin Valečić, Alan Čaplar pročelnik HPS-ove komisije za promidžbu i izdavaštvo, glavni urednik časopisa Hrvatski planinar Darko Grba, pročelnik stanice vodiča Karlovac i dr mr. sci. prim. Maja Grba Bujević. Kao demonstratori i predavači u radu tečaja za pojedina poglavlja sudjelovali su Zlatko Balaš i Željko Ivasić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest