HSP na izbore za Županiju, tri grada i 11 općina – tvrde da se njihovi članovi šikaniraju a plakati trgaju

Vraćanje grada Karlovca na stare staze dok je bio prvi u Hrvatskoj i 4. grad u bivšoj Jugoslaviji po metaloprerađivačkoj i prehrambenoj industriji, grada koji je centar zdravstvenog i vjerskog turizma i kulturno središte s muzejima vojne krajine i prirode, vizija je Hrvatske stranke prava koja na lokalne izbori izlazi na županijskom nivou, te u tri grada i 11 općina s ukupno 183 kandidata.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji svoje programske smjernice predstavili su kandidat za gradonačelnika Karlovca Marinko Marinović i kandidat za župana Dražen Bogović koji je ponovio da bi, u slučaju da postane župan, ovaj posao obavljao volonterski.

– Pravaše su oduvijek resili um, srce i rad i upravo su najveći ljudi Karlovca bili iz redova pravaša, rekao je Marinović. Dodaje da je njihov cilj stvaranje radnih mjesta i smanjenje socijale, a ne kao što rade vladajući, stvaranje socijalnih slučajeva kako bi dobili svoje birače. Marinović je nezadovoljan što na sučeljavanje na lokalnoj TV Četiri rijeke niti jedanput se nisu odazvali njegovi protukandidati već su slali zamjenike.

– Tri Delića u službi Jelića propotiv Marinovića, geslo je koje ocrtava ovo stanje jer su na sučeljavanje dolazili Dubravko i Miroslav Delić, te Jasna Plevnik koja je, poznato je, bila na listi Dubravka Delića, kaže Marinović uz poziv kandidatima za gradonačelnika da se odazovu na sučeljavanje.

Bogović je napomenuo da je vrijeme da se riješi problem Bjelolasice koja ima kapacitet da dobije utrku Svjetskog kupa u skijanju, dok se požalio na prljavu kampanju koja se vodi protiv HSP-a. Naime, već je Izbornom povjerenstvu prijavio trganje HSP-ovih plakata. Kaže da su potrgani doslovni svi plakati u Karlovcu dok je jučer dobio informaciju da se to dogodilo i u Ogulinu.

– Bilo je i prijetnji, pritisaka i uznemiravanja. Očito je nekima nastupila panika i strah, ali ne i za nas, rekao je Bogović uz tvrdnju da u čak neki članovi HSP-a imali problema zbog pripadnosti stranci te su od poslodavca dobili otkaze.

HSP-ovci na predstojećim izborima očekuju prelazak izbornog praga i dosizanje čak do četiri vijećnika. Kažu, ako se ne dogodi da njihova opcija pobijedi, u Gradskom vijeću biti čvrsta oporba i da se njihovi vijećnici neće prodati za uhljebljenje.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest