Duga Resa prva u Hrvatskoj uvodi super brzi “giga” internet u javnu upotrebu

.

Vjerovali ili ne, grad Duga Resa je prvi hrvatski grad koji u javnu upotrebu uvodi širokopojasni internet u giga brzini. “G-point” je usluga koju je razvila tvrtka MICRO projekt u suradnji s Ruđer inovacijama (poduzećem u vlasništvu Instituta Ruđer Bošković), davanjem podrške gospodarstvu i poduzetništvu putem dostupnosti giga interneta, po prvi puta povezivanjem znanosti i iskustva.

– Koristeći ovu giga infrastrukturu, grad Duga Resa će privući najnaprednije tehnološke i inovacijske kompanije koje razvijaju proizvode i usluge “pametnog grada”. Prvi proizvod koji pretvara grad u “pametni grad” – najavljuju voditelji projekta.

Duga Resa će tako preuzeti upravljački mehanizam i “know-how” te ga učiniti dostupnim svim zainteresiranim gospodarskim subjektima. Tijekom predstavljanja održat će se i svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Grada i nositelja G-pointa, te aktivacije usluge za poslovni sektor.

– Sto godina nakon industrijskog pozicioniranja na karti Europe, u suradnji s tvrtkom Future vision, Duga Rese se i tehnološki pozicionira kao prvi grad u RH za giga internetom u javnoj upotrebi – najavljeno je u pozivu za prezentaciju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest