Dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić: Očekujem pobjedu u prvom krugu!

Što je, iz Vaše perspektive, obilježilo pripreme za izbore?

Nekoliko stvari. Prvenstveno iskutvo komunikacije s građanima preko društvene mreže, žao mi je što i ranije nisam sa sugrađanima komunicirao na taj način, jer su mi ukazali na neke stvari koje nisam smatrao problemima. Primjerice, jedan mladi gospodin mi je ukazao da rekreativcima nedostaje jedan kvalitetan košarkaški teren na noćnu igru. Osim toga, shvatio sam da je dosta Dugorešana prilično neinformairano o događanjima u Gradu, projektima na kojima smo radili, itd. To su stvari koje ćemo popraviti. Isto tako, vrlo sam zadovoljan zrelošću dogradonačelničkih kandidata Tomislava Boljara i Zorana Vilovića, koju su pokazali u kampanji. To je garancija da se na njih može računati i kada prionemo ozbiljnom poslu nakon izbora.

Kakav izborni rezultat očekujete?

Dobar. Informacije s terena su odlične i jednostavno nemam ni jedan razlog posumnjati da nešto neće ispasti po planu. Mogu slobodno reći da očekujem pobjedu.

Ali, protivnici su vam koalicije okupljene oko dvije najjače hrvatske stranke SDP-a i HDZ-a?

Da, ali te dvije stranke nisu i najjače dugoreške stranke. Najjača stranka u gradu je HSS, bila je to i na prošlim lokalnim izborima. Osim toga, u koaliciji imamo HSP dr. Ante Starčević, koji na krilima popularnosti njihove predsjednice Ruže Tomašić, ali i kvalitetnih lokalnih kadrova, jača iz dana u dan. Mnogima se neće svidjeti, ali reći ću. Imamo veliku podršku dijela HDZ-ovih birača, koji nisu sretni potezima njihovog predsjedništva u Dugoj Resi. Zato smatram da imam pravo očekivati pobjedu. Ona bi se vrlo lako mogla dogoditi već u nedjelju, u prvom krugu.

Sponzorirani članak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest