Prvi rezultati – velika iznenađenja u Slunju i Ozlju, Jelić ostaje gradonačelnik, u karlovačkom vijeću bi moglo biti “gusto”

Najveća iznenađenja lokalnih izbora, kako sada stvari stoje, trebala bi se dogoditi u Slunju i Ozlju. U Slunju bi po prvi puta u podređenom položaju mogao biti HDZ koji ima vrlo blagu prednost pred nezavisnom listom Željka Rendulića, no u kombinaciji sa SDP-om Rendulićeva struja vjerojatno će upravljati vijećem, a Željko Rendulić vodi i na izborima za gradonačelnika, no tu će biti potreban drugi krug u koji će i HDZ-ov Ivan Bogović.

U Ozlju, pak, obrnuta situacija, nakon dugogodišnje vladavine SDP-a, veliko slavlje koalicije HDZ-HSS-HSP AS. Imat će apsolutnu većinu u vijeću, a Gordana Lipšinić nova je gradonačelnica ovog gradića.

U Karlovcu i Karlovačkoj županiji zasad uvjerljivu prednost ima HDZ. Tako će i ostati, dvojbeno je jedino hoće li u gradskom vijeću i županijskoj skupštini imati većinu (jer pretpostavka je kako će svi ostali vijećnici biti druge struje) i hoćemo li imati drugi krug za župana. Iako je ostalo za obraditi još 25% biračkih mjesta Damir Jelić gotovo sigurno ostaje gradonačelnik jer ima znatnu prednost sa 54%. Kako pristižu posljednji glasovi prednost HDZ-a se topi. Nema sumnje kako će biti pobjednici, no moglo bi se dogoditi da ipak nemaju apsolutnu većinu, iako su i tome vrlo blizu. Sada su na 49%, SDP ima 29% a prag prelaze i laburisti i Naprijed Karlovac.

Sličnu, ali nešto manju prednost zasad imaju i HDZ-ova koalicija te Ivan Vučić na županijskim izborima.

Od ostalih gradova, velika gužva je u Dugoj Resi – HDZ/HSS/Zeleni zajedno nakon 88% obrađenih mjesta imaju 26, HSS/HSP AS 24, a SDP/HNS/HSU 22% glasova. Za gradonačelnika u drugi krug će Ivan Baršić i Vesna Brezović.

U Ogulinu je zasad obrađeno najmanje listića, tek 48%. Uvjerljivo vodi HDZ sa44%, SDP ima 25, a glavno pitanje je s kim će postizborno koalirati SDSS koji u ovom gradu zasad ima čak 19% glasova.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest