SDP-ovci prijavili 20-ak nepravilnosti – Latković kaže da su izbori katastrofalno loše organizirani

Čak 20 prijava SDP je uputio gradskom i županijskom izbornom povjerenstvu za navodne nepravilnosti na više izbornih mjesta. Kako nam je rekao kandidat za dogradonačelnika Žarko Latković, primjera nepoštivanja izbornih pravila je bilo više a najočitiji je ona na Orlovcu kad su, kaže, 24 listića odnešena na kućne adrese dok se nije dopustilo da s njima idu predstavnici SDP-a ili iz njihove koalicije.

– Kako mi možemo znati jesu li ti ljudi glasovali po pravilima no to se događalo i u centru Grada, na biračkom mjestu u Gimnaziji.

– Bilo je još drugih različitih stvari, htjeli su kutije zatvarati jučer, SDP-ove promatrače su smještali u jednu smjenu, slikali su se mobitelima listići i birački popisi, HDZ-ovi promatrači su pregledavali biračke popisa. Ovo su sigurno najlošije organizirani izbori do sada.

Kako saznajemo, Gradsko izborno povjerenstvo je ove navode odbacilo kao neosnovano, no oni su prijavili Državnom izbornom povjerenstvu.

U stožeru SDP-a iščekuju se rezultati s terena. Tu su svi kandidati, članovi stranaka koalicije i raspoloženje je dobro. Kako nam je rekao kandidat za župana Boris Ožanić, izlaznost birača od svega 40-ak posto je premala. Po prvim informacijama s terena, konkretno gradske četvrti Gaza navodno Ožanić premoćno vodi nad Ivanom Vučićem.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest