Duga Resa s najšarenijim Gradskim vijećem, Baršić uvjeren u pobjedu u drugom krugu

Kampanja je bila takva da su se svi udružili protiv mene, ali narod je odlučio i prošli smo za drugi krug u kojem očekujem pobjedu, rekao je kandidat HSS-a i HSP AS za gradonačelnika Duge Rese Ivan Baršić koji će 2. lipnja ponovo u izbornu utrku, ovog puta samo sa kandidatkinjom SDP-a Vesnom Brezović.

Zanimljivo, Baršićeva lista je na ovim izborima dobila četiristotinjak glasova više nego na prošlim izborima, dok je tada Baršić prošao u prvom krugu. No tada je bio u koaliciji s HDZ-om. Da je tome bio slučaj sada, pobjeda bi bila uvjerljivija nego prije četiri godine i Baršić bi zadržao gradonačelničko mjesto s oko 60 posto glasova. Ovoga puta, međutim, na suprotnoj strani imao je gotovo sve političke opcije koje postoje u gradu na Mrežnici.

Ostaje pitanje kako će izgledati dugoreško Gradsko vijeće u kojem je što se tiče situacija vrlo šarena. HDZ-ova koalicija dobila je pet mandata, po četri HSS – HSP AS i SDP- HNS- HSU, dok su Vijeće ušla dva nezavisna kandidata, te AUZ i Hrvatski laburisti.

– Kampanja je bila prljava do kraja i moji oponenti nisu išli s programom nego napadima kako bi me eliminirali. Nisu uspjeli i ako će napadati mi ćemo ih tući, dodaje Baršić koji vjeruje da će u Vijeću uspjeti  ispregovarati većinu.

– Pregovori još nisu počeli. Sada ćemo vidjeti je li kolegama vijećnicima važniji interes Dugorešana ili njihov osobni interes. Ne očekujem veliku koaliciju protiv sebe, jer bi to bilo političko samoubojstvo za te stranke. Podsjećam, takvim su nam metodama HDZ-ovci uzeli vlast 1997., i nakon toga su ih građani godinama kažnjavali, zaključio je Baršić. Uvjeren je u pobjedu protiv SDP-ove kandidatkinje a svoj optimizam potkrijepljuje podacima da je od 25 biračkim mjesta u 17 odnio pobjedu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest