Svijetla odbojkaška budućnost – kadeti Karlovca već nakon prvog turnira osigurali završnicu

Odlična generacija ’97. godišta pod vodstvom trenera Gorana Zeca još je jednom pokazala kako za karlovačku odbojkašku budućnost ne bi trebalo brinuti. Nakon što su prošle godine osvojili titulu viceprvaka države u konkurenciji mlađih kadeta, mladi Karlovčani već su nakon prvog turnira praktično osigurali završnicu državnog prvenstva u starijem kadetskom uzrastu, iako su od većine suparnika godinu dana mlađi!

Na prvom kvalifikacijskom turniru ostvarili su tri sigurne pobjede bez izgubljenog seta – sa po 2:0 svladali su Daruvar (25:14, 25:15), Varaždin Volley (25:15 i 25:12) te Centrometal Črečan (25:13 i 25:17) te drže prvo mjesto ljestvice ispred zagrebačke Mladosti (!) koja ima isti broj bodova ali nešto slabiju poen razliku.

Drugi krug igra se 1. lipnja u Nedelišću, gdje će Karlovčani igrati još protiv Mladosti i zagrebačke Croatije, no kako dalje idu tri momčadi već je sada praktično sigurno da će nastupiti na državnoj završnici u Rovinju od 7. do 9. lipnja.

Karlovačke kadetkinje, nažalost, već su nakon prvog kruga izgubile sve šanse za plasman na završnicu, iako su odigrale dvije solidne utakmice. Od Siska su poražene 0:2 (20:25, 24:26), a od Velike Gorice 1:2, s porazom 13:15 u odlučujućem setu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest