Skupština dioničara KABA-e: Novi predsjednik Skupštine i NO Ivan Vrljić, Šola razriješen dužnosti u NO

Karlovačka banka na jučerašnjoj je sjednici Glavne skupštine redovnih dioničara dobila novog predsjednika Skupštine, Ivana Vrljića iz Sesveta. Ostali novi članovi Nadzornog odbora su Ranko Predović, Vedrana Pavelić i Danijel Žamboki, svi iz Zagreba.

Kako javljaju u KABA-i, usvojena su godišnja financijska izvješća banke za 2012. godinu. Donešena je i odluka kojom se utvrđuje da su  Danijel Žamboki, Ivica Horvat, Josip Paladino i Goran Vukšić dali ostavke na članstvo u Nadzornom odboru Društva. Sandi Šola koji se i dalje nalazi u pritvoru kao osumnjičenik za višemilijunsku zlouporabu položaja i ovlasti u Karlovačkoj banci, podnio je ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Banke koja je stupila na snagu 20. svibnja 2013. godine.

– Skupština je donijela odluku o pokrivanju gubitaka iz 2010., 2011. i 2012. godine te odluku o smanjenju temeljenog kapitala povlačenjem vlastitih dionica i pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka. Donesena je i odluka o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu izdavanjem novih redovnih dionica uz isključenja prava prvenstva pri upisu novih dionica, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Banke, kažu u Upravi KABA-e.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest