Špiček je tijekom svoje prezentacije pripreme prepelica s ječmom
i porilukom Crvenom timu naglasio da paze na redoslijed kuhanja
namirnica i da na vrijeme, odnosno da si odmah pristave temeljac,
u pravom trenutku stave kuhati ječam i na vrijeme uključe pećnicu
te da dobro zaprže gljive, da sačuvaju količinu sluzi u ječmenoj
kaši i paze na trenutak kada temeljac dodaju pticama.
No čini se da je većinu natjecatelja više zabavljalo flambiranje
jela konjakom, nego Špičekovi savjeti. Tako su Mario i Boris
zaboravili uključiti pećnicu, Petra i Filipa nisu na vrijeme
napravile temeljac, Marina i Mario su u prepelice stavili
temeljac prije flambiranja, dok su Ina i Dina stavile previše
konjaka u jelo.
Karlovčani Boris i Mario, te Petar i Jurica su predzadnji,
odnosno zadnji na tablici, te će ovaj tjedan za njih biti prava
“borba za opstanak”.
Tko će napraviti prepelice najbliže Špičekovom
prezentiranom jelu, doznat ćemo u novoj epizodi kulinarskog showa
“Tri, dva, jedan – kuhaj!” večeras u 21:05 na RTL-u!
KAportal.hr/Vijesti.rtl.hr