Večeras na Starom gradu Dubovcu počinje Međunarodni etno jazz festival, prvi svira vrsni gitarist Miroslav Tadić

Subota je rezervirana za etno večer uz hrvatsku zvijezdu ove glazbe Lidiju Bajuk. Jedno od najpoznatijih imena hrvatske etno scene, Lidija Bajuk većinu skladbi temelji na međimurskoj tradiciji, a publika će možda imati prigodu čuti i pokoju njenu pjesmu, jer je jednako aktivna kao poeta, također s korištenjem staroslavenskih folklornih motiva.

U nedjelju je na rasporedu dvostruki program, a u prvom dijelu večeri, uz pratnju benda, nastupa i najveća zvijezda ovogodišnjeg festivala, sjajna nizozemska pjevačica Denise Jannah. Rodom iz Surinama, Denise Jannah živi i djeluje u Nizozemskoj, a u bogatoj karijeri svakako treba istaknuti kako je jedina Nizozemka s ugovorom sa slavnom američkom jazz izdavačkom kućom Blue Note. Nakon zasigurno spektakularnog koncerta, festival će kraju privesti svirka prvog imena karlovačkog jazza, gitarista Gorana Ilića i Riječanke, vrsne jazz pjevačice Astrid Kuljanić.

No, to nije sve, jer sudionici festivala održat će i radionice za sve zainteresirane, i to besplatno! U subotu u 11 sati u centru MUZA Miroslav Tadić održat će radionicu gitare, a u 17,30 sati na Starom gradu Lidija Bajuk će pod nazivom “Zlatna grana” govoriti o mitskim i bajkovitim motivima u hrvatskim tradicionalnim napjevima te predstaviti svoju zvučnu knjigu “Matapur – prirodna i kulturna baština Međimurja”.

U ponedjeljak, 22. srpnja, u 11 sati u centru MUZA, Dennise Jannah održat će radionicu pod naslovom “Vokalne tehnike i improvizacija”.

Ulaznice se još uvijek u pretprodaji mogu nabaviti u slastičarnici Mozart, a svakako vrijedi iskoristiti ponudu koja uključuje festivalsku ulaznicu, odnosno ulaznicu za sva četiri koncerta za samo 100 kuna!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest