Rukometni vremeplov: Podsjetnik na dosadašnjih šest europskih nastupa karlovačkih rukometaša

Kup EHF 1996/1997 – Za ovu generaciju, tada pod imenom Karlovačke banke, smatra se kako je u Europi mogla puno više. U prvom kolu lako su Karlovčani prošli poljski Slask Wroclaw. U Karlovcu uvjerljivih 31:21, u uzvratu Poljaci su došli do utješne pobjede 23:20. U osmini finala suparnik je bio talijanski Prato i naši su rukometaši važili za ogromnog favorita. No, doživjeli su jedini veliki europski kiks. U Italiji je bilo 18:15 za Prato, no svi su bili uvjereni da će ta razlika biti lako nadoknađena u Karlovcu. Međutim, iako su više puta vodili i s po 5 pogodaka prednosti, u samoj završnici uzvrata igrači Karlovačke banke zaredali su pogreškama i Talijani i mala grupica njihovih navijača bučno su proslavili poraz 22:20 i prolazak u sljedeći krug.

Kup pobjednika kupova 1997/1998 – Slavna momčad iz devedesetih bila je tada već na zalazu, dodatno oslabljena pred početak ove sezone. Češki Kovopetrol Plzen lako je prošao u drugi krug, iako su Karlovčani u prvom susretu ugodno iznenadili i pred svojom publikom uspjeli doći do pobjede 26:24. U uzvratu šansi ipak nije bilo, vrlo dobri Česi slavili su s visokih 35:24.

Kup pobjednika kupova 2007/2008 – Nakon točno 10 godina vratili su se Karlovčani u Europu, u kojoj nažalost hrvatski klubovi više nisu imali onako veliku reputaciju i snagu kao nekad. Neugodan suparnik već u prvom kolu, što zbog snage, a što zbog daljine, bjeloruski SKA Minsk. U odličnoj atmosferi u Karlovcu lijepa pobjeda od 32:28, no u dalekom Minsku domaćin je sa 26:18 izborio drugo kolo.

Challenge Cup 2008/2009

– Zasad posljednji europski nastup mogao je završiti i puno bolje da je bilo samo malo više sreće. Karlovac je bio domaćin turnira prvog kruga u kojem su naši rukometaši u prva dva kola relativno lako svladali švedski Lindesberg sa 30:24 i poigrali se s engleskim amaterima iz Manchestera 34:17. Time su izborili prolazak dalje, no bilo je bitno i hoće li biti prvi ili drugi. Odlučujući ogled s Budućnosti iz Crne Gore u prepunoj dvorani bio je dramatičan od početka do kraja, a završio je, nažalost po naše, 28:28. Crnogorci su, zbog bolje gol razlike, kao prvi imali otvoren ždrijeb i prošli još tri kola, gotovo uspjeli ući i u polufinale. Karlovac je, pak, morao na rumunjsku Resitu, momčad koja je tri godine uzastopno osvajala ovaj kup. U Rumunjskoj je poraz bio podnošljiv – 32:26, no u uzvratu su Rumunji pokazali da su ipak u tom trenutku bili daleko jači – slavili su sa 34:26 i na kraju osvojili još jedan Challenge Cup.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest