Izlaznost do 16 sati slabija nego u prvom krugu, glasalo 28,4% birača, najviše u Slunju, najmanje u Ozlju

Do 16 sati izlaznost u Karlovačkoj županiji otprilike je na razini izlaznosti u Republici Hrvatskoj – slabih 28,40% (na razini države 28,84%). U Karlovcu je glasovalo 27,72% upisanih birača, a u odnosu na prvi krug izbora to znači kako je odaziv na razini županije manji za šest, a u gradu za tri posto.

Od gradova Karlovačke županije najmanji odaziv, razumljivo, je u Ozlju, koji je izabrao gradonačelnicu, a izbori za župana očito ih gotovo uopće ne zanimaju jer je do 16 sati glasovalo tek 16,88%. U većem broju nego prije dva tjedna na izbore su izašli jedino Slunjani, kojih je na birališta izašlo 39,50% (u prvom krugu 37,8).

Općenito loš odaziv posebno je loš u sredinama koje nemaju drugi krug izbora za načelnike ili gradonačelnike. Za županijske izbore očito se ne mari previše, kako u sredinama tradicionalno naklonjenim HDZ-u (Rakovica vodi na negativnoj listi s odazivom od tek 11,49%), tako i, s tek nešto većim odazivom, u rijetkim sredinama koje tradicionalno naginju SDP-u (Kamanje 20,8%).

Najveći ukupni odaziv je u općini Plaški (42,78%), od sredina koje ne glasaju za (grado)načelnike najviše je ljudi na izbore izašlo u Josipdolu (20,93%), a od onih koje na ovom izborima glasuju i za (grado)načelnike najmanje se birača do 16 sati odazvalo u Dugoj Resi (27,63%).

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest