Povratak “izbrisanog”: U HDZ-u slavio i Danijel Trupković, koji je iz stranke izbačen zbog nanošenja štete ugledu stranke

HDZ se, unatoč formalnom izbacivanju iz stranke prije dvije i pol godine ipak nije odrekao bivšeg šefa Mladeži HDZ-a Danijela Trupkovića.

Spomenutog vinovnika afere The River Pub i jednog od napadača na 18-godišnjeg mladića u karlovačkom noćnom klubu “Astralis” koji je za oba incidenta ima osuđujuće presude, Gradski odbor HDZ-a je izbacio 13. prosinca 2010. godine. U obrazloženju kojeg je tada potpisao Damir Jelić stajalo je da je “nanio štetu ugledu Hrvatske demokratske zajednice”.

No “šteta” je s vremenom ipak zaboravljena, pa je Trupković i poslije prvog izbornog kruga prije dva tjenda i prije drugog sinoć, viđen na slavlju u stožeru HDZ-a na Mažuranićevoj obali, o čemu svjedoče i fotografije našeg portala.

Naravno da zajedno sa svojim političkim favoritima imaju pravo slaviti i oni koji su samo simpatizeri stranke, a ne i njeni članovi. No riječ je ipak o neobičnoj sceni, usporedivoj sa situacijom na državnoj razini da su se uz Tomislava Karamarka sinoć, primjerice, slavljenički tiskali Jadranka Kosor, Damir Polančec ili, na koncu, Ivo Sanader.

Oni su također, podsjetimo, iz članstva HDZ-a izbrisani pod istom egidom – “nanošenje štete ugledu stranke”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest