Mališani, odgajatelji i prijatelji veselo proslavili 48. rođendan karlovačkog Dječjeg doma Vladimir Nazor

Naravno, pozdrav i čestitke upućeni su i odgajateljima koji nesebično ulažu sebe da mališani u domu stasaju u odgovorne i zrele ljude te brojnim predstavnicima socijalne skrbi i jedinica lokalne samouprave. Trenutno je u Nazoru smješteno 89 djece od čega ih je polovica u poludnevnom boravku.

Ravnateljica Maja Vučinić-Knežević istaknula je da je unazad godinu dana, od prošlog rođendana, povećan broj djece u domu, no, ono na što su posebno ponosni je činjenica da su svi, od najmlađih do najstarijih štićenika, bili uzornog ponašanja i sa uspjehom završavaju ovu školsku godinu.

– Posebno nas veseli činjenica da nije bilo nikakvih posebnih problema u domskom životu. Prije godinu dana imali smo oko 15 mališana manje, nego li ih je danas smješteno u domu. Razlozi povećanja broja djece u domovima su različiti, no dio razloga je i u sve težoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze obitelji i siromaštvu. Ono što možemo istaknuti je zadovoljstvo da imamo ovakve ustanove i ljude koji u njima rade da možemo primiti sve te mališane i o njima brinuti – istaknula je ravnateljica.

Rođendanska proslava obilovala je plesnim i glazbenim nastupima djece iz doma, a završena je zajedničkim druženjem svih okupljenih, koncertom Ivana Zaka i rezanjem velike rođendanske torte.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest