Odličan početak PickUp festivala: Publiku oduševio Cold Snap, a Varaždince mladi Karlovčani – večeras šest bendova (VIDEO)

Vrlo dobra prva večer PickUp Music festivala, posebno uzevši u obzir sve okolnosti – pogotovo jaki poslijepodnevni pljusak koji je omeo tonske probe te prohladnu, gotovo jesensku večer. I to u četvrtak, dakle sa školskim, studentskim i radnim danom koji slijedi. Ipak, velik broj mladih ostao je sve do samog kraja, do sitnih sati, na košarkaškom igralištu u Šancu pa se s punim pravom može očekivati još veća zabava u petak i subotu.

Možda i najpopularniji i najuspješniji hrvatski metal bend, varaždinski Cold Snap, koji iza sebe ima i nastupe na brojnim svjetskim festivalima, koncertirao je u Londonu, Beču, Dublinu…a ovog ljeta čeka ih nova turneja s poznatim svjetskim imenima, “razvalio” je Šanac već iza ponoći. Svi posjetitelji sjatili su se pred pozornicu i dobro se isplesali i “izdivljali” uz odlične Varaždince, koji su, pak, uzvratili oduševljenjem usmjerenim prema mladim Karlovčanima.

– Bio bih presretan da u Varaždinu ima ovoliko inicijative kod mladih koliko vidim u Karlovcu. Ovo je odlično – kazao je frontmen benda Jan Kerekeš.

Karlovački Downcast Art jedna je od najvećih glazbenih nada lokalne scene, s nizom pozitivnih kritika u inozemstvu, možda i svojevrsni nasljednik Varaždinaca na europskim metal pozornicama. I na PickUp Music Festivalu odradili su odličan set, srdačno pozdravljeni od publike, koju je malo prije zagrijao još jedan karlovački metal sastav, mladi Absortick.

Na samom početku, u možda još nezahvalnom terminu, dok je većina publike još uživala u opuštanju na tribinama Šanca, nastupila su dva zagrebačka benda. Melodični Orvel imao je “nesreću” da otvori festival – nesreću, jer zbog kiše je otpala tonska proba pa je u početku bilo problema s razglasom, no uspjeli su pridobiti publiku na svoju stranu, kao i vrlo zanimljivi Se’am koji je pred binu dovukao i prve plesače.

Večerašnji program počinje u 20 sati, a otvaraju ga tri karlovačka benda – sa zanimanjem se očekuje nastup Wanderlusta, koji je u prvom nastupu na KAbini pokazao vrlo dobar autorski potencijal, slijede mladi, ali već iskusni članovi KA rock scene iz benda Opsajd, a nakon njih nakon duljeg vremena povratak na pozornicu metal benda Eclipse of Time koji je dugo radio na novom materijalu. Gostujuće nastupe otvara melodični hardcore bend iz Koprivnice What Matters Most, a potom slijedi užitak za metalce, uz dva zagrebačka benda – WeCreate i “headlinere” večeri, Free Ride.

KAportal.hr

foto galerija: udruga Izvan Fokusa

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest