Tenis: 42. memorijal “Marijan Oršanić” pripao Zagrepčaninu Kosu i Kastavki Hunčak

Leon Kos iz Zagreba i Kornelija Hunčak iz Kastva pobjednici su Otvorenog prvenstva Karlovca za tenisače i tenisačice do 14 godina, ili 42. memorijala “Marijan Oršanić”. Turnir iz kalendara HTS-a u organizaciji Teniskog kluba Karlovac bio je zbog odaziva natjecatelja niže rangiranih na HTS ranglisti tek šestog ranga.

U muškoj konkurenciji nastupio je 31 natjecatelj među kojima i šestorica Karlovčana. U finalu su blizanci Leon i Jan Kos odlučivali o pobjedniku turnira. Nešto slabije rangirani, Leon, 33. na ranglisti uglavnom zbog manje pogrešaka, svladao je bolje rangiranog 27. na ranglisti, brata Jana, rezultatom 7:5, 0:6, 6:3. Valja naglasiti da su braća Kos pokazali najviše i donekle kvalitetom spasili turnir.

U konkurenciji 11 djevojčica, bolje bi bilo reći da je netko morao pobijediti jer je kvaliteta igre bila na početničkom nivou. Kornelija Hunčak iz Teniskog kluba Kastav, 48. s rangliste, nekako je uspjela nadjačati bezvoljnu Martu Draušnik iz zagrebačkog Medvešćaka rezultatom 3:6, 6:4, 6:1.

U konkurenciji 13 parova slavili su Japanci Taiyno Hirano i Daiki Yoshimura nad braćom Kos rezultatom 7:5, 6:0.

Karlovačkih šest igrača otišli su s turnira u 1. kolu i to uglavnom “na biciklu” što je šaljivi izraz za gubitak meča rezultatom 0:6, 0:6. Još je poraznija činjenica da Karlovčani nisu imali niti jednu predstavnicu među tenisačicama. To se nažalost ponavlja na nekoliko zadnjih turnira pa se nadamo da će se u TK Karlovac napokon zabrinuti što se to događa i pokušati riješiti ovu u najmanju ruku neugodnu situaciju.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest