Novi slučaj: Tajnik Vatrogasne zajednice Davorin Vrbanić od 1992. godine radio s lažnom diplomom beogradske Više ekonomske škole

U ovom slučaju lažne diplome vrlo je zanimljiv detalj da je bivši predsjednik Vatrogasne zajednice i bivši dogradonačelnik Karlovca Dragutin Rendulić, još 29. listopada 2012. godine Gradu Karlovcu uputio dopis da je izvršena provjera diploma i da su svi dokumenti pravovaljani. Šafar kaže da taj dopis nije urudžbiran dok je 17. siječnja 2013. u Grad poslana i preslika diploma i radnih knjižica. Iz gradske uprave su ove dokumente proslijedili krim – policiji koja je došla do saznanja da se radi o još jednoj krivotvorini.

U Vatrogasnoj zajednici još nisu izračunali kolika je nanesena materijalna šteta, dok o onoj profesionalnoj nemaju saznanja jer je lažni diplomant Vrbanić radio uglavnom administrativne poslove koji se odnose na provođenju odluka Upravnog odbora. To će svakako izračunati, dok još ne znaju hoće li razliku plaće pokušati namiriti utuživanjem.

– Neka institucije odrade svoj posao, Grad Karlovac, policija, Općinsko državno odvjetništvo, dok ćemo s razvojem situacije odlučiti što ćemo, rekao je Šafar. Podsjetimo, gotovo sve slučajeve lažnih diplomanata, osim onog županove pročelnice Bernardice Topolnjak Halapa, ODO je odbacilo zbog zastare dok se nitko nije odvažio preuzeti kazneni progon ili postupak za naknadu štete.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest