U Slunju također obilježen Dan državnosti – predstavnik srpske manjine ispričao se sugrađanima za zločine počinjene u ratu

Dok su dužnosnici Karlovačke županije, grada Karlovca te većine jedinca lokalne samouprave polaganjem vijenaca Dan državnosti RH obilježili jučer, Slunjani su to učinili danas i to na spomeniku u gradskom parku u Slunju.

Vijence su položili gradonačelnik grada Slunja Željko Rendulić, predstavnici političkih stranaka, udruge proizašle iz Domovinskog rata, djelatnici policije i vojske. Nakon polaganja župnik Mile Pecić predvodio je molitvu za one koji su položili život na oltar domovine i civilne žrtve rata.

Zanimljivo, Dan državnosti u Slunju obilježila je i isprika predstavnika srpske nacionalne manjine Đure Mihajlovića i člana nezavisne liste Proljeće, koji je ovaj dan iskoristio da izrazi žaljenje zbog zbivanja koja su se događala u prvom dijelu 90-ih godina prošlog stoljeća.

– Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, kao član nezavisne liste Proljeće i predstavnik srpske nacionalne manjine u Gradskom vijeću grada Slunja, želio bih izraziti iskreno žaljenje zbog nemilih događaja tijekom Domovinskog rata počinjenih od strane pojedinaca srpske nacionalne manjine. Ovim putem upućujem ispriku svim građanima grada Slunja, posebice onima koji su izgubili svoje najmilije. Svojim sugrađanima i svim stanovnicima Republike Hrvatske želim sretan Dan državnosti, rekao je Mihajlović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest