Mladi Duge Rese i Črnomlja osmislili projekt – snimaju film, izrađuju zemljovid i organiziraju koncerte

Suradnja među mladima Duge Rese i Črnomlja u Sloveniji cilje projekta “Dvije države – jedna budućnost” koji su osmislili Savjet mladih Grada Duge Rese i Mladinski center BIT Črnomelj.

Projekt je jučer predstavljen u dugoreškoj gradskoj vijećnici, gdje je rečeno da će trajati do rujna 2014. Slovenski partneri predstavili su prednosti EU, kao i svoja dosadašnja iskustva što je mlade Dugorešano posebno zanimalo.

– Mladi iz Bele krajine i Karlovačke županije imaju mnogo toga zajedničkog, a osim upoznavanja i povezivanja mladih dviju sredina, projektne aktivnosti obuhvaćaju snimanje kratkog filma o životu mladih u Dugoj Resi i Črnomlju, kao i izradu interaktivnog zemljovida koji sadrži mjesta za zabavu i slobodno vrijeme, ali i druženja u svrhu povezivanja na budućim projektima, rečeno je na predstavljanju.

Predviđena je i organizacija dva kulturna događaja, jedan u Dugoj Resi, a drugi u Vinici u Sloveniji i to tijekom iduće godine. Predstavljanje projekta imalo je i svoj zabavni dio. Naime, večer je završena koncertom dugoreških i črnomeljskih glazbenika na gradskom kupalištu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest