Još jedna lijepa večer na promenadi uz KAbinu, izložbu, rock i kazališnu predstavu

Bogat program obilježavanja Dana grada Karlovca nastavljen je sinoć lijepim i sadržajnim programima na karlovačkoj promenadi, u organizaciji udruge Studio 8 i Gradskog kazališta Zorin dom.

Sve je započelo ljetnim izdanjem KAbine, koja je uz prvi dan nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju svoju tradicionalnu ljetnu međunarodnu izložbu fotografija posvetila karlovačkim “imenjacima” u EU. Brojni šetači na karlovačkoj promenadi tako su mogli razgledati fotografije Karlovca (autor Igor Čepurkovski), švedskog Karlstada (autor Per Eriksson), njemačkog Karlsruhea (autor Christoph Düpper), grčkog Karlovasija (autor Nikolaos E. Angelis), bugarskog Karlova (autor Nikola Katsarov) te češkog grada Karlovy Vary (autor Petr Lněnička). Svaki grad predstavljen je s tri fotografije, a posebno simpatičan bio je nailazak nekoliko turista iz njemačkog gradića Bruchsala, koji se nalazi svega 15-ak kilometara daleko od Karlsruhea. Ugodno iznenađeni prepoznatljivim motivima i idejom izložbe iskoristili su priliku da čestitaju Hrvatskoj ulazak u EU.

U večernjim satima koncert je održao zagrebački bend Sebastian Doe. Veseli i raspjevani uspješno su nadoknadili poveću poteškoću – bubnjar koji je radio poslijepodne zakasnio je na autobus te nije mogao stići na koncert, no u bendu su se odlično snašli, podijelili posjetiteljima prigodne “zveckalice” pa su zapravo zajednički zasvirali svi.

U Gradskom kazalištu Zorin dom na rasporedu je bio dvostruki program. Točnije, jedan program u samom kazalištu, a drugi ispred njega. U Zorin domu je publika mogla još jednom vidjeti izvrsnu plesnu predstavu Melite Spahić Bezjak “Memories for the future”, koja je i svojevrsna najava još jednog izdanja Karlovac Dance Festivala. U predstavi plešu Bruno Isaković, Ana-Maria Bogdanović, Irena Tomašić i sama autorica, a sviraju i pjevaju Sven Buić (koji je i autor glazbe), Nikola Crnković, Ivan Ban i Valerija Nikolovska.

Kraj lijepe večeri pripao je kazalištu. Na pozornici ispred Zorin doma, u vrlo ugodnom ambijentu i u pravoj toploj ljetnoj večeri, glumci Gradskog kazališta Virovitica odigrali su popularnu predstavu “Kabaret kod veselih mušk(om)araca”. Unatoč razmjerno kasnom početku predstave za radni dan (22.15) posjeta je bila odlična pa se još jednom pokazalo kako je lokacija ispred Zorin doma idealna za brojna ljetna događanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest