U subotu 60. veslačka regata, očekuje se oko 200 veslačica i veslača

Veslački klub Korana

održao u utorak, 2. srpnja, konferenciju za novinare uoči održavanja tradicionalne 60. karlovačke regate te obilježavanja 75-te obljetnice regatnog veslanja u Karlovcu (1938 – 2013). Predsjednik Korane Antun Purgar je simbolički naglasio:

Radostan sam i zbog toga što je to prva karlovačka i hrvatska veslačka regata otkako je naša domovina primljena u članstvo Europske unije.

Purgar je još govorio i o povijesti regata u Karlovcu i tome zašto karlovačko veslanje obilježava 75-tu obljetnicu regatnog veslanja u gradu, a profesionalni trener Zlatko Katušin je informirao o regati koja će se održati u subotu u 16 sati na Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu. Naglasio je da su se tradicionalno već prijavili svi zagrebački klubovi, ogulinski Sabljaci i Glagoljaš s Krka. Očekuje nastup desetak klubova s oko 200 veslačica i veslača, bit će održano oko 25 utrka.

U sklopu regate biti će održana i 22. memorijalna utrka u spomen na člana i veslača kluba Brunu Cetinjanina, časnika i zapovjednika inženjerijske satnije HV, koji je izgubio život u Domovinskom ratu.

Konferencija za novinare iskorištena je da bi se potpisali godišnji ugovori o reklami s Veslačkim klubom Korana. Potpisali su ga, u ime Karlovačke banke predsjednik Uprave Josip Delaš, a u ime Croatia osiguranja – Filijala Karlovac direktorica Božica Kovačević. Pored čelnih ljudi KABA-e i CO, potpisivanju su bili nazočni i članica Uprave Banke Amalija Ikšić i direktor prodaje karlovačke filijale CO Ivan Borić.

Suradnja KABA-e i Croatia osiguranja s karlovačkim Veslačkim klubom traje već više desetljeća pa su Koranini gosti u kratkom govoru zahvalili na povjerenju te obećali i nadalje pomoć aktivnostima kluba. Na odlasku su razgledali i klupske prostorije.

Klub je predstavio i ovogodišnji, novi prospekt VK Korana, koji će biti podijeljen svim posjetiteljima subotnje regate.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest