Međunarodni turnir sportskih novinara: Hrvatska prva u skupini, danas odluka za polufinale

Hrvatska malonogometna reprezentacija sportskih novinara prenoćila je kao prva u skupini na međunarodnom turniru u Busteniju na Prahovi (Rumunjska), nakon 1-1 s Bugarima i 2-0 s Crnom Gorom, no ako u srijedu ujutro izgubi od Rumunja riskira da ne prođe u polufinale. Hrvatska, naime, nakon dva kola ima četiri boda, Crna Gora i Rumunjska po tri, a Bugarska jedan bod.

Protiv branitelja naslova Bugara, koji su u utorak ujutro djelovali najuigranije na turniru, a popodne se raspali, naši su novinari odolijevali do pred sam kraj, no nisu se predavali nakon primljenog pogotka i minutu prije kraja nakon Stjeljine minijature Pavić je izjednačio na 1-1. Potom su raspucavani sedmerci, za slučaj istog broja bodova nakon tri kola i tu su Hrvati bili uspješniji: zabili su Cvijanović i Stjelja, Tironi je pogodio gredu (poskliznuo se poput Terryja u finalu Lige prvaka 2008.), no naš joker Tomislav Butina, ex-profesionalac na kojeg svaka reprezentacija ima pravo, obranio je dva od tri udarca Bugara i Hrvatska je slavila sa 2-1.

U popodnevnom terminu suparnik je bila čvrsta Crna Gora i u ravnopravnom dvoboju u kojem je ponovno prevagu donio Butina naši su novinari slavili 2-0. Oba pogotka zabio je Stjelja, prvi u rašlje nakon Cvijanovićeva pasa iz kornera u 14. minuti, a drugi nakon oduzete lopte, kontre, lažnjaka i povaljivanja suparničkog vratara po umjetnoj travi pet minuta prije kraja.

Hrvatske sportske novinare, koje vodi Nikola Lipovac (Jutarnji list), predstavljaju: Marko Cvijanović i Marko Hrstić (Novi list), Hrvoje Tironi i kapetan Vedran Pavičić (Sportske novosti), Mario Glavan (Arenasport), Dubravko Miličić (24sata), Milan Stjelja (Nova TV), Marko Pavić (Večernji list) te ex-profi koji je i povremeni komentator Večernjeg lista Tomislav Butina.

Rezultati, 1. kolo, skupina A: Hrvatska – Bugarska 1-1 (penali 2-1), Crna Gora – Rumunjska 4-3; 2. kolo: Hrvatska – Crna Gora 2-0, Bugarska – Rumunjska 2-7. Redoslijed: 1. Hrvatska 4 boda, 2. Rumunjska 3, 3. Crna Gora 3, 4. Bugarska 1. Skupina B: Srbija – Moldavija 3-10, Makedonija – Prahovija 3-1, Srbija – Makedonija 4-11, Moldavija – Prahovija 4-2. Redoslijed: 1. Makedonija 6, 2. Moldavija, 3. Prahovija 0, 4. Srbija 0.

HZSN/Nikola Lipovac

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest