Rođendan Karlovca proslavljen i u kampu Rukometne škole u Selcu

Da se 434. rođendan Karlovca 13. srpnja nije slavio samo u gradu na četiri rijeke uvjerili smo se u Selcu. Naime, u posjeti tradicionalnom kampu Rukometne škole Karlovac u Hostelu Selce na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, kojemu već više godina “dirigira” agilni ravnatelj Karlovčanin Marijan Karlić, uvjerili smo se i da Đankovićeva rukometna ekipa od 80-ak djece i trenera te logističkog osoblja, pored svakodnevnih radnih obveza razmišlja i o ostalim aktivnostima i kako bi jednotjedni boravak djece u Selcu učinili što zanimljivijim i još ga više približili rodnom gradu. U kampu tako nije propuštena proslava rođendan svih Karlovčana jer, u  Hostelu je ipak najviše Karlovčana iako smo tamo susreli Belgijance, Francuze, Slovake…

Program obilježavanja rođendana Karlovca započeli smo već ujutro 13. srpnja regatom u kanuima. Odigrana je i revijalna utakmica između trenera Rukometne škole s ekipom mlađih kadeta. Poslijepodne smo odigrali takozvane rukometne igre bez granica, jedno vrlo zanimljivo i duhovito natjecanje, a u večernjim satima se malo opuštenije slavilo uz glazbu i pjesmu te dva vepra s ražnja koje nam je poklonio prijatelj a za čije su pečenje bili zaduženi Lang i Švajcer, kaže predsjednik RŠK Miloš Đanković.

Spomenimo i da su prvoligaški igrač i trener u RŠK Tomislav Huljina te kadet Adrijan Miličević pobjednici regate u kanuima, uz sudjelovanje šest posada. Igre bez granica imale su pak zabavni karakter u kojem su svi sudionici pobjednici. Pored trenera Rukometne škole u kampu gostuju i treneri iz drugih prijateljskih klubova. Zatekli smo tamo Igora Bojića iz Osijeka i Dragutina Moslavca iz Kutine a dok smo razgovarali s vodstvom Škole upravo jer stigao i trener Podravke Goran Mrđen.

U kampu previše spavanja baš i nema. Treninzi počinju već u 9,00 sati ujutro, a između 11,00 i 11,30 sati treneri s igračima održavaju individualne treninge učeći buduće prvoligaše kako igrati na poziciji, beka, krila, pivota i slično. Svakodnevno se igraju i turnirske utakmice i tako uigravaju pojedine momčadi i ekipe, a organiziraju se i prave utakmice. Gostovala je ženska ekipa iz Novog vinodola a dolaze i rukometaši Crikvenice. Održavaju se natjecanja u rođenju, plivanju, skakanju u vodu, vaterpolu… Bili su i članovi Specijalne policije iz Karlovca koji su održali obuku u ronjenju s bocama kisika. Razgovarali smo i s nesuđenim županom karlovačkim, Borisom Ožanićem, koji je od prvoga dana aktivan u radu Rukometne škole Karlovac.

Ove godine Rukometna škola je kamp organizirala u dvije grupe, svaka po osam dana. Sveukupno je 160 polaznika s kojima radi 14 trenera.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest