Načelnik PU Tomislav Kotić dvaput razbio službenu Škodu – vozio u privatnom aranžmanu, platio i kaznu

foto ilustracija

Tomislav Kotić, načelnik karlovačke policije službenom Škodom Rapid u posljednjih nekoliko mjeseci sudjelovao je u dvije prometne nesreće, doznaje Jutarnji list. Iako prvi policajac PU karlovačke ima pravo koristiti službeno vozilo 24 sata na dan, kako bi bio na raspolaganju ako dužnost pozove, Kotić je imao nesreću da je, navodi dnevni list, u oba slučaja za volanom bio dok je obavljao privatne poslove – na nedjelju.

– Prva nesreća dogodila se 20. rujna prošle godine u 16.50 sati, kada je, vraćajući se iz Slunja, iz posjete rodbini, načelnik naletio na nesreću koja se u Tušiloviću dogodila ispred njega. Krhotine iz tog sudara kampera i vozila, oštetile su policijsko vozilo i napravile mu štetu od 5.000 kuna. Druga nesreća dogodila se 21. veljače u dopodnevnim satima u Novom Centru, u Ulici kralja Petra Krešimira IV, na parkiralištu trgovačkog centra.

Za razliku od prvog događaja, koji nije mogao izbjeći, drugog je policajac skrivio, te prouzročio je materijalnu štetu od 500 kuna, a još je morao platiti kaznu za počinjeni prekršaj. Ni u jednom slučaju nije bio pod utjecajem alkohola – navodi Jutarnji list.

Iz PU karlovačke su pojasnili da svaki načelnik policijske uprave, pa tako i načelnik Policijske uprave karlovačke, obavlja poslove tijekom 24 sata te mu je u tu svrhu, sukladno odluci o korištenju službenih vozila u MUP-u, odobreno korištenje službenog automobila kako bi u svakom trenutku bio na raspolaganju za potrebe službe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest