Filmska kolumna: U subotu u 21.30 na Riječnom kinu uz Karlovačko urnebesna crna komedija “Sedam psihopata”

Film je premijerno prikazan početkom rujna 2011. na Filmskom festivalu u Torontu, na kojemu je redatelj osvojio i nagradu publike. “Sedam psihopata” je nominiran i za nagradu BAFTA za najbolji film. Osim Farrela i Harrelsona, neki od glumaca u ovome filmu su i Sam Rockwell, Christopher Walken, Abbie Cornish, Tom Waits, Olga Kurylenko, itd. Za ulogu Charlieja je prvotno u planu bio Mickey Rourke, ali je napustio snimanje zbog neslaganja s redateljem. Zamijenio ga je Harrelson, za kojega McDonagh kaže: “Harrelsona znam godinama i on je također bio savršen izbor. Ima sjajne dramske elemente, ali je i fantastičan komičar. Te dvije stvari bile su neophodne za ovu ulogu”.

Ideja za ovaj film nastala je prije otpilike sedam godina, a tada je ideja bila o radnji sa jednim psihopatom. Scenarij je McDonagh pisao kada i scenarij za “Kriminalce na godišnjem”. “Rješavanje kompleksnosti i višeslojnosti ‘Sedam psihopata’ bilo je preveliko za početak. Prvi put kada sam režirao, odlučio sam započeti s nečim što je više vezano za stvari koje poznajem. ‘Kriminalci na godišnjem’ fokusirani su na karaktere i na proučavanje odnosa i sve je smješteno na jedno mesto. ‘Sedam psihopata’ su poput ogromne filmske slagalice. Mislim da nikada ne bih snimio ovaj film da prvo nisam snimio ‘Kriminalce na godišnjem’”, dodaje on.

Sa sedam različitih karaktera, izazov je bio definirati što znači biti psihopat, a redatelj kaže: “Neki likovi imaju elemente psihopata, a u isto vrijeme ih nemaju. Pretpostavljam da je sve to u oku promatrača. To je zabavna slagalica za igru, otkrivati tko je, a tko nije psihopat u ovom filmu.” Sedam psihopata su: naizgled normalan tip, njegov najbolji prijatelj, tip sa zadatkom, zgodna djevojka, nenasilni tip, pasivno-agresivna djevojka te tip sa zecom.

“Sedam psihopata” je proglašen i kombinacijom Quentina Tarantina i Aarona Sorkina, samosvjesnim filmom na granici autoparodije koji je nezaboravno zabavan i pun citata za pamćenje. Trailer filma možete pogledati na poveznici https://www.facebook.com/photo.php?v=10151566278117776&set=vb.215286988514441&type=2&theater

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest