EYOF Utrecht: Hrvatski sportaši osvojili ukupno šest medalja

Zadnji dan natjecanja na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Utrechtu Ivan Vujević osvojio je srebro u skoku u dalj, hrvatska kadetska muška košarkaška reprezentacija osvojila je srebrnu medalju, a Tin Srbić bio je brončani na preči. Hrvatski su sportaši nastup na EYOF-u zaključili sa šest medalja: tri srebrne (Brigita Matić – judo, Ivan Vujević – atletika, košarkaška reprezentacija) i tri brončane (Nikola Obrovca – plivanje, Buga Kovač – judo, Tin Srbić – gimnastika).

Ivan Vujević s preskočenih 7.05 metara u dalj osvojio je srebrnu medalju i istodobno poboljšao svoj osobni rekord.

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija u sastavu Mateo Čolak, Dragan Bender, Matej Gašpert, Franko Kalpić, Toni Kumanović, Vuk Lazić, Bruno Skokna, Petra Dubelj, Nik Slavica, Emil Savić, Ivica Zubac i Ante Toni Žižić izgubila je u finalnoj utakmici od Srbije i osigurala srebrno odličje.

Tin Srbić u finalu na preči osvojio je broncu sa ocjenom 13.900.

Gimnastičarka Ana Đerek u finalu preskoka zauzela je 6. mjesto sa 13.850 bodova.

Plivač Kristian Komlenić u finalu utrke na 100m leđno zauzeo je 5. mjesto s vremenom 57.38 i postavio novi mlađi juniorski rekord Hrvatske. Ante Lučev u finalu 200m mješovito s vremenom 2:08.32 poboljšao je svoj osobni rekord i zauzeo 6. mjesto. Luka Bobanac isplivao je u kvalifikacijama 200m prsno za 2:25.90 što nije bilo dovoljno za plasman u finale. Štafeta 4x100m mješovito u sastavu Kristian Komlenić, Nikola Obrovac, Ante Lučev i Petar Krešimir Marasović u kvalifikacijama je isplivala 10. mjesto s vremenom 3:55.09.

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija pobjedom 33:24 nad reprezentacijom Nizozemske zauzela je 7. mjesto na turniru.

Judaš Stipe Rajčić izgubio je u prvom kolu kategorije do 90kg od Bjelorusa Mikite Sviryda.

Svečano zatvaranje EYOF-a održava se večeras u Olimpijskom selu. Hrvatsku zastavu na zatvaranju nosi 15-godišnji košarkaš, član hrvatske kadetske košarkaške reprezentacije Mateo Čolak, igrač HKK Široki Brijeg.

HOO/ Manuela Sentđerđi Čorković

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest