Riječno kino postalo i kazališna pozornica: dječju predstavu Najbolji prijatelji pogledalo 250 malih i velikih gledatelja!

U petak je dakle, na repertoaru britanski film Histerija, koji će gledateljima otkriti kako je nastao ženski izum stoljeća: električni vibrator! Ova histerično smiješna romantična komedija odvija se krajem 19. stoljeća, u viktorijanskom Londonu. Glavni junak priče je Mortimer Granville, mladi liječnik čiji šef ‘žensku histeriju’ tj. psihosomatske bolesti liječi specijalnom ručnom masažom – ženskih genitalija! Uz pomoć svog prijatelja Edmunda, šminkera koji se zanima za elektricitet, Mortimer izrađuje prvi vibrator koji postiže veliki uspjeh. Dan kasnije, također pomoću 35mm filmskog projektora prikazat će se autobiografska drama Hitchock u kojoj slavnog redatelja utjelovljuje briljantni Anthony Hopkins, a radnja se odvija za vrijeme snimanja filma Psiho. Uloga vrišteće djevojke pod tušem pripala je Scarlett Johansson, dok redateljevu suprugu Almu tumači Helen Mirren. Subotnji program upotpunjuje turnir u PlayStation-u i nastup karlovačkog punk rock benda Me as Well.

Program Riječnog kina za djecu odvija se u nedjelju u 20 sati kada na scenu stupaju glumci lutkarstva Umjetničke akademije iz Osijeka koji će izvesti kazališni komad Zvonar crkve Notre Dame. Osječki studenti će najmlađe Karlovčane upoznati s ružnim zvonarem i izopćenom cigankom koji nas uče nas kako prava ljepota dolazi iznutra. Kao i proteklog vikenda sponzor ovih dječjih predstava je McDonald’s restoran Karlovac.

Završetkom drugog vikenda, ovim dvjema manifestacijama u jednoj prodefiliralo je ukupno 2.190 posjetitelja, a još su četiri vikenda pred nama: 10 filmova, 3 glazbena benda, 2 kazališne predstave i mnoštvo ostalog popratnog sadržaja. Ako već niste otkrili ovo Riječno kino uz Karlovačko, obavezno dođite na neku od projekcija zato jer su kina na otvorenom jedno od najljepših mjesta gdje po ljeti možete pogledati film, a ovo kino je vrhunski primjerak open air kina, zaključio je redatelj filma Gangster te voli, Nebojša Slijepčević.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest