Filmska kolumna: Chef (Riječno kino uz Karlovačko, nedjelja u 21:30 sati)

.Jacky Bonnot (Michaël Youn) tridesetogodišnji je kuhar, pun idealizma i ideja, i visokih kulinarskih ambicija, kojima izrazito iritira svoju okolinu te neprestano dobiva otkaze od vlasnika restorana u kojima radi. Beatrice (Raphaëlle Agogué) Jackyjeva je trudna djevojka, koja ih pokušava spasiti od financijske katastrofe tako što Jackyju pronalazi posao ‘majstora za sve’ u jednom staračkom domu, ali on ne uspijeva odoljeti zovu kuhinje.

Alexandre, svjetski poznati chef koji je gotovo zaboravio da s njime živi njegova 22-godišnja kći, i Jacky, genijalni kuharski pomoćnik, sukobljavaju se tijekom cijele priče da bi se na kraju našli surađujući na postizanju istog cilja: profesionalnog ispunjenja i harmonije u privatnim životima. Jacky poznaje Alexandreove recepte i filozofiju bolje od njega samoga. Spletom okolnosti, putovi će im se ispreplesti od čega će obojica imati koristi – neodgovorni Bonnot će, na sreću trudne djevojke Beatrice napokon dobiti konkretniju karijernu perspektivu, a Lagarde će povratiti  izgubljeni chefovski “mojo”, njegov će restoran uspjeti zadržati treću zvjezdicu u očima mrkih gastro-kritičara i naći dostojna nasljednika.

Put do sretnog završetka filma posut je podzapletima i likovima koji žive za hranu, ali i nesvakidašnjim kuharskim kombinacijama te zezancijom na račun trendovske molekularne gastronomije. “The Chef” je kulinarski klasik osjetilnih, mirisnih i okusnih senzacija, koji će zasigurno potaknuti apetit prikazom delicija koje si malo koji smrtnik može priuštiti.

“The Chef” je već drugi film u kojem Jean Reno tumači ulogu kuhara. U romantičnoj komediji “Jet Lag” (2002.) Jeanov kuhar penjao se ka vrhu korporacijskog hranidbenog lanca, a ekstra romantičan začin njegovim specijalitetima dala je Juliette Binoche.

Uoči filma, sa početkom u 19 sati, chef Kinokluba Karlovac Valentino Krivačić pokazat će neke od ljetnih recepata u radionici kuhanja na Foginovom pa pozivamo sve zainteresirane da mu se pridruže. Pokrovitelj ove radionice je Lingua centar d.o.o. Nakon toga, u 20 sati, slijedi odlična svirka uz sjajni bend We Meet Again For The First Time – ovaj mnogobrojni bend najavljuje ovog puta čak 15 članova na stejdžu!
KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest