Biskup Jezerinac jučer na Vivodini: Ozakonjenje istospolnih brakova – ozakonjenje Zloga ili Sotone

Citirao je Jezerinac i poznatog talijanskog tenora Andreu Boticellija, koji je došao na svijet zahvaljujući hrabrosti njegove majke koja je, iako bolesna, odbila abortirati po savjetima liječnika.

– Mama, učinila si najbolji izbor. Nadam se da će to ohrabriti mnoge druge majke koje bi se mogle naći u sličnoj situaciji, prepričao je Jezerinac Bocellijeve riječi i nazvao tu ženu hrabrom.

– Njena hrabrost dolazi od pouzdanja u Boga i vjeru, koju smo i mi Hrvati prihvatili početkom sedmog stoljeća. Zahvaljujući vjeri opstali smo sve do danas, kazao je Jezerinac, obraćajući se i brojnim iseljenicima, koji svake godine dolaze iz Kanade i SAD-a na Lovrenčevo u svoj rodni vivodinski kraj.

– S tom ste vjerom i vi odlazili u strani svijet i opstali. Vidim među vama mnoge koji su došli iz dalekog svijeta, Europe, Kanade, Amerike i Australije, kazao je i poželio im dobrodošlicu.

Svim vjernicima Jezerinac je uputio poruku da smo svi mi “pozvani na svetost”, jer to nije privilegij pojedinca ili grupe, već poziv svakom čovjeku. Svetost se postiže svakodnevnim životom, odricanjem, molitvom, primanjem sakramenata i vršenjem Božjih zapovijedi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest