Proslava u Rakovici – Bozanić pozvao zdravstvene djelatnike katolike da na poslu ispovijedaju i žive vjeru

Kninski slučaj prigovora savjesti primalje koja je odbila sudjelovati u provođenju abortusa, Bozanić je iskoristio da pozove sve zdravstvene djelatnike katolike da hrabrije ispovijedaju i žive svoju vjeru na radnim mjestima. Za inicijativu “U ime obitelji” kazao je da uvelike pomaže odgovornima u društvu da poštuju tradicijske obiteljske vrijednosti, te da oni i ne traže ništa drugo već da roditelji imaju pravo samostalno odgajati djecu, te da se Ustavom zaštiti brak kao zajednica jednog muškarca i jedne žene.

Biciklisti s proslave nose u Milano simbol proslave u Rakovici – odljev uljanice, svjetiljke koja je pronađena u Sisku, a potječe upravo iz vremena cara Konstantina. Kada je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić predavao uljanicu biciklistima, poželio je da ova upaljena svjetiljka koja potječe iz davnih vremena “progovori danas našem narodu i današnjoj zajednici naroda u koju smo nedavno ušli, kao i cijelom svijetu, da nam je svjetlost vjere neobično važna, danas kao i jučer”.

Biskup Mile Bogović pojasnio je pak da je u proslavu blagdana Sv. Jelene, majke i odgajateljice, uključen i pokret “U ime obitelji” – jer čuva vrijednosti kršćanske obitelji i braka u našem narodu.

– Rakovica je poznata po buni za slobodu naše nacionalne obitelji. Neka postane poznata i po inicijativi za obranu čovjeka i svake ljudske obitelji. Vjerni hrvatski narode pomozi Europi da ide naprijed u skladu sa svojim kršćanskim korijenima, da ne napuštaju pobjednički Kristov križ, poentirao je biskup Bogović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest