Sjajni vaterpolisti jutros su na druženju s medijima s ponosom pokazali osvojenu srebrnu medalju

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija vratila se u Zagreb. Na jutrošnjem druženju s predstavnicima medija s ponosom je pokazala srebrnu medalju osvojenu na FINA Svjetskom prvenstvu U-20 koje se igralo u mađarskom gradu Szombathelyju. Sjajan uspjeh hrvatskog vaterpola dokazao je kako se za budućnost ovog sporta ne trebamo brinuti. Reprezentativni vratar Ivan Marcelić proglašen je najboljim vratarom Svjetskog prvenstva, a ovo mu je drugo ovakvo priznanje zaredom. Prvi puta je proglašen najboljim vratarom na istom prvenstvu u Australiji prošle godine.

– Prije dodjele medalja proglasili su me najboljim vratarom Svjetskog prvenstva. U tom trenutku osjećaji su bili pomješani. Netom prije proglašenja izgubili smo finalnu utakmicu a za par minuta sam proglašen najboljim na prvenstvu. Sada sam sretan i zbog medalje i ovog priznanja jer smatram kako je ovo veliki uspjeh hrvatskog vaterpola a mi smo dokazali kako se za budućnost ovog sporta i za nove medalje ne trebamo bojati. Tri tjedna odmora koja su ispred mene provest ću u Zadru – izjavio je najbolji vratar Svjetskog prvenstva Ivan Marcelić.

Skromni mladi vaterpolisti u Mađarskoj su vrhunski odradili posao, a pred njima je zasluženi odmor nakon kojeg se vraćaju klupskim obavezama.

– Prvenstvo je bilo odlično organizirano i imali smo jako dobre uvjete za rad. Rezultat je sjajan i veselimo se novim reprezentativnim uspjesima. Svi smo disali kao jedno i s velikim ponosom smo igrali za našu domovinu. Sada je pred nama zasluženi odmor a većina nas će ga provesti na moru – izjavio je reprezentativac Ante Vukičević.

Srebrnom medaljom su nagrađeni: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić, te izbornik reprezentacije Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener Miho Bobić, kondicijska trenerica Dajana Zoretić i fizioterapeut Filip Borković.

SELECT PR za HVS 2013.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest