Sve bliže Four River Film Festival – o najboljem filmu odlučuje stručni žiri filmoljubaca iz šest država s dva kontinenta

 U prvim redovima Danielu će praviti društvo i jedna Amerikanka. Radi se o Maureen Carrigg, profesorici video produkcije i novih medija na Sveučilištu u Wayneu u Nebraski. Iskusna poznavateljica filma osim u sedmoj svjetskoj umjetnosti uplela je prste i u produkciju reality showova, a trenutno surađuje na nekoliko dokumentarnih projekata za američku javnu televiziju.

U našu žutu priču možda se najviše uklapa sljedeća članica žirija – Njemica Vera Schöpfer. Nakon diplome na Akademiji medijskih umjetnosti u Kölnu odlučila je svo svoje znanje prenijeti na mlađe generacije. Sudjelovavši na brojnim projektima namijenjenim tinejdžerima, Vera je upoznala njihov svijet i odlučila stvoriti web stranicuwww.screenagers.de koji okuplja mlade filmoljupce Njemačke, ali i šire.

Možda se baš na toj stranici za mlade našao i član kolokvijalno rečeno malog žirija- trojca uspješnih srednjoškolaca koji odlučuje o najboljem filmu koji promiče nenasilje i dodjeljuje nagradu Žuta zastava. Tako će natjecatelji morati osvojiti srce prošlogodišnjeg dobitnika Grand Prixa. Thijs de Block je student režije na RITS školi u Bruxellesu. Nakon što će četiri dana biti dio karlovačke filmske žutice, ovaj budući režiser nastavlja raditi na svojem projektu. Radi se o filmu kojim će diplomirati na priznatom fakultetu. Rame uz rame mladog Thijsa sjedit će i Norvežanka Jorunn Oluassen. U lipnju prošle godine koordinatorica Festivala i Revije, Marija Ratković Vidaković posjetila je upravo njen grad. Naime, Tromso je bio domaćin prvog Europskog seminara o filmskom stvaralaštvu mladih, a šatafetu je ove godine predao Karlovcu prilikom čega je i dogovoreno samo gostovanje ove studentice medija i komunikacija. Početak cijele priče o žirijima počeli smo s režiserom filma “Koko i duhovi”, a završavamo s glavnim glumcem istoimenog filma. Antonio Parač 15-godišnji je Zagrepčanin koji će svojim glumačkim znanjem sigurno dobro moći procijeniti tko zaslužuje nagradu – Žuta zastava.

Dakle, 78 filmova, 5 kontinenata i 6 filmskih virtuoza koji unatoč žutoj filmskoj groznici svih četiri dana moraju držati sve konce u rukama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest