Nakon napisa o stanju u HRK Karlovac, Požega i Štrucelj se vraćaju u momčad, postignut dogovor s trenerom i tajnikom

Nakon tekstova koje je objavio KAŠonline, naših opravdanih kritika i sugestija oko stanja u HRK Karlovac, ipak se nešto pomaknulo s mjesta. Naime, preostali, okrnjeni dio Uprave koju predvodi sportski direktor Dubravko Strnić, uspio je dogovoriti određene pomake u radu s momčadi. Jedan od važnih dogovora je svakako sporazum koji je postignut s dva već otpisana iskusna rukometaša – dosadašnjim kapetanom momčadi Dragomirom Požegom i s Markom Štuceljom.

Osobno mi je drago da smo s njima postigli dogovor jer se radi o dva iskusna igrača koja u narednih godinu dana svojim iskustvom mogu itekako pomoći da naša mlada momčad igrački stasa. Konkretno, oni su prihvatili uvjete koji su ponuđeni i svim ostalim igračima tako da će se još večeras priključili treningu prve momčadi – kaže Dubravko Strnić.

Nadalje, Strnić nas je izvijestio i da je dogovoreno s tajnikom Martinom Galovićem koji će nastaviti obnašati dosadašnju funkciju. Trener Dinko Đanković također ostaje i dalje prvi strateg kluba:

Moram podvući da je svima nama stalo da se klub stabilizira i korektno odigra sljedeće prvenstvo te euro kup koji nas očekuju. U tom kontekstu je i Dinko Đanković iskazao svu odgovornost i ozbiljnost spram trenerske dužnosti koju obnaša – naglašava Strnić.

HRK Karlovac u novu prvenstvenu sezonu koja starta 7. rujna ulazi domaćim ogledom protiv povratnika u društvo najboljih, momčadi RK Đakova. Rukometaši Karlovca su i prvu prvoligašku utakmicu u povijesti, tada pod imenom RK Karlovačka pivovara, odigrali protiv Đakova. Ratne 1992. godine na prvoligaškoj premijeri Karlovčani su pobijedili s 32:16, a ove sezone je važno startati s dva boda. Ogled s Đakovom pokazat će tako što se doista može očekivati od vrlo mlade i nadarene karlovačke momčadi.

Karlovačke rukometaše očekuje i sedmi nastup u Europi. U 1. kolu suparnik je engleski Manchester. Stigao je i odgovor od Engleza s kojima je dogovoreno, prihvaćena je naime ponuda Karlovca, tako da će se obje utakmice igrati u dvorani kraj Korane (23. i 24. studenoga).

Za budućnost HRK Karlovac svakako je dobro što su igrači realno sagledali stanje u kojem se klub našao te što su se svi podjednako odrekli pogodnosti na koje vjerojatno imaju pravo i prilagodili situaciji. Za nastavak stabiliziranja kluba bilo bi potrebno još i sazvati izvanrednu sjednicu Skupštine te izabrati “fletnije” vodstvo od sadašnjeg kako se na godinu ne bi ponovili isti problemi.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest