Što s Radio Karlovcem i Tjednikom – moguće spajanje tvrtki, prodaja, ulazak privatnih partnera…

Traži se rješenje za Hrvatski radio Karlovac

Oba karlovačka gradska medija, uz popriličnu financijsku potporu iz gradskog proračuna, posluju pozitivno, no kakva im je daljnja sudbina, hoće li opstati i u kojem obliku, za sad se još uvijek ne zna i sve su opcije otvorene.

Naime, godinu i pol nakon što se otkrilo da ga je vodio direktor s lažnom diplomom i godinu dana nakon blokade računa i prijetnje zatvaranja polustoljetne gradske tvrtke, Hrvatski radio Karlovac djeluje, podmiruje svoje obveze i po nekim je istraživanjima, najslušaniji radio na ovom području. S bivšim direktorom Dragutinom Pribanićem je sklopljen Sporazum o obročnoj otplati duga po presudi Općinskog suda, a isplata po Sporazumu je u tijeku, navode u gradskoj upravi.

Prošlu je godinu HRK završio s dobiti od 261.895 kuna, od Grada je tada dobio 1,2 milijuna kuna, dok će mu ove godine iz proračuna stići 910.000 kuna.60-godišnjak Karlovački tjednik poslovnu je 2012. zaključio s manjom dobiti. Radi se o 36.699 kuna, a Grad je za njega izdvojio 1,3 milijuna kuna, koliko bi trebao dobiti i ove godine.

Što će dalje biti s gradskim medijima, tek će se vidjeti, no sigurno je da Radiju slijedi promjena vlasničkih udjela. Sada su vlasnici, podsjetimo, Grad, Županija i gradske tvrtke.

– Planira se i dokapitalizacija Hrvatskog radija Karlovac u iznosu od 500.000 kuna od strane gradskih trgovačkih društava što će dovesti do promjene vlasničke strukture, potvrđuje nam glasnogovornica Grada Ana Župančić.

Kakav će rasplet uslijediti poslije toga, gradsko čelništvo tek treba odlučiti. Pri tom će, poručuju, voditi računa o volji građana.

– Što se tiče vlasničke strukture Hrvatskog radio Karlovca i Karlovačkog tjednika, u ovom trenutku se vrše razgovori i sve opcije su otvorene. Moguća je promjena vlasničke strukture, moguća je integracija tvrtki, moguć je ulazak drugih partnera, pa i privatnih, isto tako moguća je i prodaja. Ono što procijenimo da najbolje odgovara građanima, kao poreznim obveznicima, tako ćemo postupiti, navodi Župančić.

Kako će to procijeniti, u Gradu nisu precizirali. Možda to ponovo bude web anketa, kao za novi automobil, kakva javna rasprava, studija, ili osnivanje povjerenstva?

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest