Inspektori svakodnevno u kontroli na tržnici – kupci ne žele uzeti račun, do sada uočena tek jedna nepravilnost

Gotovo dva mjeseca od obveznog uvođenja fiskalnih blagajni na tržnicama i mjesec dana otkako su inspektori u kontroli provođenja ove odluke, stanje na karlovačkoj tržnici se potpuno normaliziralo. Inspektori Porezne i Carinske uprave na tržnici su gotovo svakodnevno, a uočena je tek jedna nepravilnost prošlog petka i to kod preprodavača tekstila.

Kako saznajemo, radi se o trgovcima koji dolaze na sajam, a iako su imali fiskalnu blagajnu, zbog jedne nepravilnosti “odrezana” im je kazna od pet tisuća kuna.

– To je jedini slučaj na karlovačkoj tržnici i mogu reći da se radi normalno i da su inspektori korektni prema trgovcima. Bilo je najviše problema jer kupci nisu htjeli uzimati račune, no to je riješeno po naputku inspekcije da se račun obavezno stavi u vrećicu prilikom predavanja kupljene robe, rekao nam je Niko Pervan iz Udruge hrvatskih tržnica.

Svi trgovci su se, dodaje Pervan, nakon godišnjih odmora vratili na tržnicu i normalno posluju s fiskalnim blagajnama. Neki su obavili preregistraciju obrta ili poduzeća jer su uvidjeli da će tako lakše poslovati, dok se primjećuje da su neki trgovci vlastitih proizvoda – OPG-ovi smanjili broj artikala i volumen proizvoda. Moguće je da su se prije bili malo “švercali” ubacivši među svoje domaće proizvode i neki “sa strane”, pa su sada zbog revizije i kontrole od toga odustali.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest