Scenski prikaz Kristove muke izveden u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa

Vlč. Anton Zec, voditelj trodnevne duhovne priprave, uputio je u homiliji poruku: – Neka nam zagovor svetog Josipa, skromnog radnika koji je učinio velike stvari bez i jedne riječi, pomogne. Svojim rukama učinio je velike stvari. Odgojio je sina Božjega i umro je u Njegovim rukama. Sad je u vječnosti i nama je nadahnuće da bi naš mali anonimni život bez medalja i ordena bio velik život u predanosti svojoj obitelji, svom poslu, prijateljima i drugima. Neka Bog usmjeri naša srca na tu veličinu koja je pobjednička i koja je uskrsla.

Svetkovini prethodi trodnevna duhovna priprava od srijede 16. do petka 18. ožujka, koja počinje pobožnošću svetom Josipu u 17.45 sati te se nastavlja misnim slavljem. Trodnevnicu vodi vlč. Anton Zec, svećenik Krčke biskupije, voditelj bračnih vikenda.

Na kraju misnog slavlja mons. Antun Sente pozvao je vjernike ne proslavu svetkovine svetog Josipa u subotu 19. ožujka 2016. tokom cijelog dana, a posebno na središnje misno slavlje u 11 sati koje će predvoditi mons. dr. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup u miru.

– Drago mi je da i mi Hrvati izvještavamo kako Irci slave svog svetog Patrika samo dva dana prije proslave svetog Josipa. Kao što je sv. Patrik zaštitnik Irske tako je, podsjećam, sv. Josip zaštitnik Hrvatske. Hvala vam na svakom dobrom djelu – rekao je rektor Nacionalnog svetišta.

9718. ožujka 2016.: Misno slavlje u 10 sati predvodi mons. dr. Jure Bogdan, vojni ordinariji. 19. ožujka 2016.: Misna slavlja u Nacionalnom svetištu: 7.00 – sveta misa 9.00 sati – sveta misa 11.00 sati – sveta misa 14.00 sati – euharistijsko klanjanje 17.45 sati – Pobožnost svetom Josipu 18.30 sati – sveta misa

Misno slavlje u 11.00 sati vodi i propovijeda mons. dr. Marin Srakić, đakovačko osječki nadbiskup u miru, a Misno slavlje u 18.30 sati vodi i propovijeda fra Petar Klapež OFM, gvardijan i rektor Svetišta Gospe Sinjske: – Euharistiju pjevanjem animira Oratorijski zbor crkve svetog Marka “Cantores santi Marci”, – Alkari u svećenim alkarskim odorama sudjeluju na misnim slavljem.

Tokom cijelog dana svetkovine svećenici su na raspolaganju za svetu ispovijed, a hodočasnici se mogu upisati u Bratovštinu svetog Josipa.

Više informacija na www.svetijosip.com

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest