Rad Karlovčanke Gordane Štahan u elitnom društvu keramičara iz europskih država

Galerija sv. Ivan Zelina udomio je umjetnike – keramičare iz europskih zemalja koji su izložili svoje radove u svim mogućim materijalima kao što su: staklo, keramika, porculan, metal, drvo i plastika, kompozitni materijal i slično. Izloženo je 32 rada u različitim tehnikama. Sudjelovali su autori iz šest država: Italije, Slovenije, Švicarske, Turske i Hrvatske te Čilea.

Među umjetnicima svoje radove su izložile i dvije karlovačke keramičarke – od ranije već poznata karlovačkoj publici Lidija Maček Stanić i manje poznata, talentirana Gordana Štahan. Upravo je umjetnički rad Karlovčanke Gordane Štahan dobio priznanje “Očitovanje o izvrsnosti”, uz još devet umjetnika iz Slovenije, Turske i Hrvatske (Štefanija Baranašić, Vanda Bilinski, Ana Hanzel, Demet Iper Dicle, Darinka Lapajne, Višnja Markovinović, Đurđa Medek, Bruno Paladin i Boris Roce). Zlatnu plaketu zaslužila je primila Claudia von Bosch iz Švicarske, a srebrne plakete dobili su: Palma Consuelo (Švicarska), Tanja Kristov (Slovenija), Orjenka Mirjan (Hrvatska) i Mirta Morigi (Italija).

– Ugodno sam iznenađena i zahvalna žiriju koji je odabrao i moj rad za priznanje o izvrsnosti. To mi je ujedno i poticaj za višegodišnji rad kako se bavim umjetnošću u keramici – rekla je Gordana Štahan.

O nagradama je odlučio žiri u sastavu: Frana Grbić (akademski slikar iz Zagreba), Karel Plemenitaš (akademski slikar, specijalist umjetničke grafike iz Slovenije), Ivo Sassi (Talijan – počasni član Međunarodne akademije za keramiku u Ženevi), Ivana Školnik (profesor umjetnosti i filologije iz Zagreba) te Nada Žiljak (akademski slikar iz Zagreba), dok je posebni žiri djelovao u sastavu: Ivančica Cvitić Znidarčić, Hanibal Salvaro i Nada Žiljak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest