Filmska kolumna: Glazbena kutija (Stari grad Dubovac, 13. rujna petak, 21,30h)

“Nakon prošlogodišnjeg uspjeha Red Handeda, prikazivanja na Puli i nagrade u Karlovcu sam htio napraviti nešto više, nešto što bi mi bilo veći izazov. Pritom sam htio snimiti dugometražni igrani film zadržavajući sve njegove i glumačke i produkcijske standarde. Nije bilo lako, ali evo sada nakon više od godine dana rada s ponosom ga prvi put prikazujem pred karlovačkom publikom, istom onom koja me nagradila prošle godine.”, izjavio je Bruno.

Zvučnu glumačku postavu predvodi legenda hrvatskog glumišta Dara Vukić, zatim Robert Kurbaša i Ana Gruica koji su u filmu utjelovili bračni par, dok je njihova problematična kćer srednjoškolka Zrinka Svetić koja je glavnom ulogom u ovom filmu debitirala na filmskom platnu.

“Iako se stalno ističe da je Bruno mlad, mislim da to uopće više nije potrebno isticati. On je jedan veliki profesionalac i već nakon prvog sastanka s njim dobio je moje ogromno povjerenje. Naravno da me privukla i glumačka postava, čast mi je bila nakon kazališta, i na filmu raditi s gospođom Vukić”, istaknula je Gruica, koja se lako poistovjetila sa svojom filmskom kćeri jer je kako je kazala u mladosti i sama bila problematična.

“Glazbena kutija” snimljena je u nezavisnoj produkciji, a svoj potpuno besplatan volonterski doprinos dala je čitava ekipa filma: glumačka postava, režija, scenaristi, tehnika, kamermani, montažeri i ton majstori. Zanimljivo je i to što je cijeli film snimljen upravo u Splitu, sa splitskom ekipom.

“Snimanje mi je ostalo baš u lijepom sjećanju, jer to je jedna nezamisliva atmosfera. Iako smo svi bili izmoreni i neispavani tijekom snimanja, sa vremenskim odmakom ipak mogu reći da je to bilo jedno lijepo iskustvo. Pozitivna vibra i ambicioznost male ekipice u kojoj svi rade sve. I sada, na kraju zaista mislim da smo napravili jedan jako lijepi projekt i radujem se reakcijama karlovačke publike”, nadodao je Bruno.

Projekciju će posjetiti i ekipa filma, predvođena Brunom te glumcima Robertom Kurbašom, Karlovčankom Daro Vukić i mladim nadama Filipom Mayerom i Zrinkom Svetić. Ulaz na projekciju je besplatan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest