Dugorešani na razmjeni mladih u Irskoj – učili o seksualnom zdravlju i posjetili “paradu ponosa”

Mladi Dugorešani na "paradi ponosa" u Limericku u Irskoj

Mladi Dugorešani, članovi  Savjeta mladih Grada Duge Rese sudjelovali su u razmjeni mladih te su od 1. do 9. rujna boravili u irskom gradu Birru. Mihaela Štajduhar, Anamarija Černjević, Lidija Sviličić te Nikola Spudić u Irsku su otputovali zajedno s Matijom Pievcem, članom udruge Zvono uz Kupu.

– Razmjena pod nazivom “Reality of sexuality” organizirana je od strane irske udruge mladih Fishbowl youth, kao nastavak suradnje sa LAG Vallis Colapisom i slovenskim KUD-om Plac, a pridružili su joj se i članovi Foruma mladih iz Moravica. Osim učenja o različitim kulturama, mladi triju zemalja prisustvovali su predavanjima o seksualnom zdravlju, kao i predavanju o LGBT zajednicama, kažu u Savjetu mladih Duge Rese.

Kako napominju, pored službenog programa, bilo je mjesta i za zabavu, pa su tako sudionici posjetili dvorac u Birru, prostorije udruge Fishbowl youth u mjestu Scariff, te paradu ponosa u Limericku. Sudjelovali su i u raznim aktivnostima poput streličarstva, slobodnog penjanja, izrade kostima i igrama. Iz Irske su ponijeli nove spoznaje i iskustva, ali i prijateljstva, koja će, obećali su, nastaviti njegovati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest