Nakon još jednog dana ispunjenog filmskim druženjima i priredbama, danas proglašenje najboljih!

U Gradskom kazalištu Zorin domu se tokom cijelog jutra odvijao natjecateljski dio programa. Nakon projekcije u 9 sati, slijedila je druga dnevna, a festivalska šesta projekcija po redu. U 11 sati vidjeli smo filmove iz Hrvatske, Australije, Bosne i Hercegovine, Izraela i SAD-a, a slijedile su radionice Ivane Štedul iz Udruge STOPE na temu Foruma kazališta,  Jure Troje je pokazivao proces snimanja videospota, a VeraVrbanac-Mitrović održala radionicu snimanja plesnog pokreta.

Održana je i debata na temu “Može li se filmom utjecati na razinu prava manjina” u koju su bili uključeni učenici i profesori karlovačkih srednjih škola, a posebna gošća bila je Sandra Bosnar iz dječje emisije o filmu, Kokice.

Uslijedila je posljednja projekcija uz filmove mladih filmaša iz Hrvatske, Srbije, Norveške, Irske, Tajvana i Kanade, a potom i još jedna lijepa (iako prohladna!) večer na Starom gradu Dubovcu, koji je ugostio program “Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?”

U okviru istoga prikazan je prvi dugometražni film prošlogodišnjeg laureata Brune Mustića “Glazbena kutija”. Jedna od glavnih zvijezda filma, Robert Kurbaša, po prvi je puta upravo u Karlovcu pogledao film u kojem igra ulogu oca. Oduševljenje filmom nije krila ni glavna glumica, 17-godišnja Zrinka Svetić, koja je ipak primjetila neke stvari koje bi promjenila u svojoj glumi.

No, s njom se nije složila puno iskusnija glumica rodom upravo iz našeg grada, Darinka Vukić, koja je ovom mladom damom očarana baš kao i Brunom. “Kad vidim sve te studente s kojima sam radila i ovog mladog momka uopće se ne bojim za budućnost hrvatske filmske scene. Oni su toliko talentirani i scenarij ovog filma mi se svidio. Na nagovor Roberta Kurbaše odmah sam pristala“, rekla je Darinka i pohvalila Reviju i Festival koji se odvijaju u njenom rodnom gradu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest