Otvorena istraga protiv majke djeteta koje se utopilo nakon pada u šaht u Gorincima, sumnjiči se i župnik

Tragičan slučaj se dogodio ispred župnog dvora

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu otvorilo je istragu protiv Mihaele Bobić (1985.), majke dječačića koji je tragično stradao u Gorincima kod Generalskog Stola, te tamošnjeg župnika Željka Kutena (1959.).

Kako navodi DORH, postoji osnovana sumnja da je majka počinila kaznena djela protiv braka, obitelji i djece, te teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Za ovo drugo kazneno djelo sumnjiči se i župnik.

– Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica početkom 2016. godine u Generalskom Stolu, gdje živi s obitelji, svakodnevno ostavljala bez nadzora svoju maloljetnu djecu (2010. i 2014. godište) te je tako 2. veljače 18-mjesečno dijete palo u nepropisno i nesigurno zatvoren betonski šaht koji je bio ispunjen vodom i vapnom te se utopilo.

Drugookrivljenika, župnika Kutena se tereti da je za taj šaht, smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, propustio poduzeti potrebne mjere i radnje te propisno zatvoriti i osigurati otvor šahta.

KAportal.hr

VIDEO S MJESTA NESREĆE…

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/91174/velika-tragedija-kod-karlovca-dijete-staro-godinu-i-pol-upalo-u-jamu-punu-vode-i-utopilo-se/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest