Radionica o prevenciji korupcije u Karlovcu prošla bez gradskih čelnika – bili vijećnici, zaposlenici, predstavnici udruga

Razumijevanje pojma korupcije, njenih učinaka te stvaranja koalicije za promjene –  prva u nizu radionica posvećena prevenciji korupcije, izuzme li se pozdrav dogradonačelnice Marine Kolaković predavačima nakon kojeg je otišla, prošla je bez gradskih čelnika.

Sudjelovali su na njoj zaposlenici Grada, gradskih tvrtki i ustanova, gradski vijećnici i predstavnici udruga.

Radionice, a bit će ih ukupno pet, dio su stvaranja Akcijskog plana prevencije korupcije od 2016. do 2018., koji bi trebao biti izrađen do rujna. Nakon toga naći će se pred Gradskim vijećem. Usvoji li ga, Karlovac će biti četvrti grad u Hrvatskoj s ovakvim akcijskim planom.

– Program za urbano partnerstvo je zajednički program Svjetske banke i austrijskog Federalnog ministarstva financija, osmišljen s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u Jugoistočnoj Europi te osnaživanje lokalnih dužnosnika, gradskih službenika i tehničkog osoblja s praktičnim alatima za donošenje odluka, kao i učinkovito upravljanje urbanim razvojem za uključiv i održiv rast, objavio je Grad na svojoj FB stranici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest