Kvartovska druženja postala pravi hit – prijatelji Senjske ulice na 14. druženju karlovačkih Senjana

Kvartovsko druženje čini se da u Karlovcu postaje pravi hit. Dubovčaki su se do sada okupili pet puta, Borlinčani dva puta, mještani Obale Račkog također su se družili nekoliko puta, a prijatelji Senjske ulice imali su u petak, 20. rujna 2013. godine u gostionici “Pri Vinskom” na Ilovcu 14. uzastopno godišnje druženje. Radi se, naime, o Karlovčanima iz tzv. stare Senjske ulice (današnja Nazorova), koja više nije u tom obliku. Nekada je išla od kružnog toka (Miljokaza) do pruge (nadvožnjaka) u ulici Kralja Tomislava, pored nekadašnjeg nogometnog stadiona u Senjskoj i sve do pod Švarču. Uz ulicu Banija bila je to najduža karlovačka gradska ulica.

Joga & Co. odlučili su se tako za okupljanje prijatelja iz tog nekadašnjeg dijela ulice u kojemu su proveli prelijepe dane mladosti i djetinjstva. Ove godine okupilo se “12 veličanstvenih KA-senjana”: Josip Rogoz – Joga, Dubravko Bončić – Bona, Mario Havaš, Zdenko Selaković, Zdravko Maček, Miroslav Kovačević – Žila, Ivan Lorković, Stjepan i Braco Dobranić, Tomislav Pajtak, Dubravko Perković i Rudolf Kenk.

Na godišnje okupljanje odlučili smo se nakon što smo primijetili da se uglavnom, najčešće, susretnemo u Mirnom Kutu, na posljednjem ispraćaju nekoga od naših prijatelja. Tada je pao definitivni dogovor o našim godišnjim druženjima koje do danas traju neprekidno već 14 godina. Kako mi poput, na primjer Dubovčaka, nemamo birtiju u svom kvartu, okupljati smo se počeli u Mitnici na Švarči. Zatim smo neko vrijeme bili u gostionici Kod Bibe u Jamadolu, a zadnjih par godina se sastajemo u gostionici Pri Vinskom na Ilovcu. Do ove godine smo se okupili 13 puta i pomalo sam bio u strahu da na tome ne ostane. Moram priznati da je zamalo tako i bilo. U zadnji trenutak se pojavio dobrotvor koji je razriješio našu dilemu pa smo prešli i taj nesretan broj 13. Iduće godine obilježavamo jubilarno 15-to okupljanje za koje ćemo se bolje pripremiti i nastojati okupiti u većem broju – priča Josip Joga Rogoz koji je duhovito nastavio te nikako nije propustio zadirkivati autora teksta dodavši:

Ne zovemo žene, kao što to ni Dubovčaki ne čine, ali smo pozivali drage nam goste. Kako sam ja skroman, zadovoljan sam što sam Kod Đovija na Dubovcu autohtoni gost.

Kada je već riječ o ženama priča se da im je svojevremeno žena jednog prijatelja iz društva pisala pismo u kojem im je predlagala da bi trebali i žene iz Senjske ulice pozivati jer iza uspješnog muškarca stoji još uspješnija žena. Prijedlog je aklamacijom odbijen! Vatrogasac je predložio povodom 15. susreta nagodinu posjet muzeju vatrogastva na Gazi, a netko je dobacio i “milenijsku” fotografiju ispred miljokaza, ili pred nekadašnjim Bar neboderom. Među okupljenima su bila i tri nekadašnja člana RK Tekstil (trener, tajnik i član uprave), dva neumorna tenisača rekreativca, dva umirovljena bankara – djelatnika PBZ-a, bivši sindikalista…

Minutom tišine prisjetili su se prijatelja kojih više nema među njima: dr. Nine Šikića, Marijan Pajtaka, Ivana Dola, Željka Perkovića (Salo) i Branka Jurčića (Pečak).

Saznajemo da su za sljedeći petak godišnje druženje zakazali Borlinčani, u planinarskom domu na Kalvariji.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest