Eksplozija u Sjeničaku nije nesretni slučaj? Prijatelji stradalog tvrde – eksplozija je podmetnuta, pucali su i na djevojku

Mjesto događaja - na putu kod G. Sjeničaka

Rodbina stradalog 33-godišnjaka Nenada Amića, koji je hitno prevezen u Opću bolnicu Karlovac nakon ranjavanja nepoznatom eksplozivnom napravom u Gornjem Sjeničaku, sumnja kako je riječ o podmetnutoj eksploziji.

Kako tvrde, do eksplozije je došlo nakon što je 33-godišnjak na cesti naletio na srušene grane i kada ih je želio ukloniti uslijedila je eksplozija. S njim je bila i djevojka Željana na koju su, kako tvrdi bratić stradalog, nakon toga pucali. On i 15-ak okupljenih rođaka i prijatelja okupljenih pred karlovačkom bolnicom uvjereni su kako je riječ o zasjedi, jer je stradali romske nacionalnosti i jedini Rom u selu sa srpskim stanovništvom u kojem ga, tvrde, nikada nisu prihvatili i mrzili su ga pa je i prije bilo okršaja.

Uvjereni su da je na Nenada bačena bomba ili neka druga eksplozivna naprava. Kažu da su putem prije njega prošla dva automobila i da je tek prije nego što je on naletio, kuda svaki dan vozi Željanu u školu, postavljena grana kako bi ga zaustavili.

Istaknuli su i da se boje zataškavanja i da će “službena verzija” biti da je riječ o zaostaloj mini ili nečem sličnom.

Glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard rekla je za KAportal da slijedi očevid i kriminalističko istraživanje te da niti policija u ovom trenutku nema više informacija  o ovom događaju, tako da službeno nisu poznate niti ozljede niti na koji je način 33-godišnjak u Sjeničaku ranjen. Neslužbeni izvor navodi da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest