Nakon Dubovčaka i karlovačkih Senjana, na Kalvariji se družili i mještani s Borlina

Karlovčani s Borlina, u petak 27. rujna, okupili su se u Planinarskom domu “Zvonko Plevnik” na Kalvariji da bi se oprostili od ljeta. Tako se, naime, zove njihovo godišnje druženje (Oproštaj od ljeta) koje je ove godine bilo četvrto po redu. Glavni organizator bio je, kao i svaki put, Borislav Krmec – Boro uz prvog logističara Vitomira Murganića alias Don Vito Corleone. “Boro” je sa svojom “fletnom družinom” za ručak pripremio gulaš od veprovine i dva “reš pečena” odojka, nakon čega se tekućina trošila “ko’ iz škafa”. “Najpoželjniji muškarac” u Planinarskom domu bio je zasigurno Zvonimir Ivić – Prle, ne naravno kod ženskih jer ih nije niti bilo, već svih nazočnih kojima su “zazubice rasle” nestrpljivo čekajući da “Prle” “rascjepa pajceka” pečenog u poznatoj “Ćomijevoj” pečenjari kod “Tete ličanke” iz ulice koja nosi ime jednog dva najslavnija brata, svjetska putnika i istraživača.

Svake godine ih se zna okupiti između 50 i 60, pa je tako bilo i sada. Iz Njemačke je za tu prigodu došao Franjo Poropatić sa zetom (ne govori Hrvatski) koji je novinar jednog lokalnog lista, poput našeg Karlovačkog tjednika, tako da će njihov ovogodišnji susret osvanuti i u njemačkom tisku. Najstarijih nazočni druženju bio je 72-godišnji Martin Burja, slijedi godinu dana mlađi Vinko Bogdan – Ikan, bivši bubnjar grupe Trixoni, zatim Darko Blauhorn – Pajta itd. Svi su očekivali da će na Kalvariju doći i najstariji Borlinčani danas – Josip Drmeš (92 godine) i Dragutin Krmec (88 godina) koji su po godinama već dobro nadmašili čak i Tita. Nisu se pojavili opravdavši nedolazak neodgodivim obvezama u vrtu oko kuće!

Skupu su se odazvali: Franjo Poropatić (Hrvat s njemačkom adresom), Vinko Bogdan (dobro stojeći umirovljenik), Martin Burja (veteran), Mato Pleskina (bivši pivovarac), Mirko Grčić (stalni posjetitelj prvoligaških rukometnih utakmica), Božidar Blauhorn (otac jedne od bivših uspješnih rukometašica Dubovca), Vitomir Murganić (predsjednik PD Dubovac), Berislav Ožura (mjernik), Miroslav Barberić (tata glasnogovornice), Damir Grgurić (Grga), Ivan i Robert Mikšić, Dragutin Šćulac (Šćule), Dražen Jarnjević, Vjekoslav i Dražen Tropčić, Damir Malkoč, Branko Fember (majstor iz vrtića), Vladislav Blažun (Škembo koji nam grad grije), Mićo Mrđenović (sin tete ličanke), Damir Galić (Coko bar), Ivica Trpčić, Božidar (konobar) i Borislav Krmec (strojovođa bez lokomotive), Zvonimir Ivić (unuk dubovačkog mesara) te Marijan Ožbold.

Na službeni početak (fotosession) nisu nažalost došli, ali do mraka sigurno hoće jer su uplatili ulaznicu od 100 kuna pa su evidentirani, a odojka će i za njih sigurno biti, gemišta…hm,hm, teško? Izostali: Miljenko Ožura, Petar Špoljarić, Juraj Magdić, Ivan Car, Drago i Zdravko Vojak, Jurica Malić, Ivan Fink, Dražen Petrić, Cveto Gašparac, Damir Butorajac, Duško Basara te Zrna, Keso, Kunc i Alen (domaćin im se imena i prezimena više nije mogao sjetiti). Neki nisu uopće došli pa su malo razočarali ali će zato – sve, ama baš sve – morati nadoknaditi dogodine.

U puštenoj i ugodnoj atmosferi podsjetili su se na prelijepu i zanimljivu mladost koju su imali, na prve malonogometne haklove na igralištu prema pošti pored šume, kod magazina na Borlinu, a ranije još i na polju pod Pivovarom, te se slatko nasmijali prepričavajući razne “zgode i nezgode svojih šegrta Hlapića” – susjeda i prijatelja. – Svakako ćemo nastavit s druženjem i iduće godine, kao svaki put zadnjeg petka u rujnu mjesecu, kaže za kraj Boris Krmec.

Kaportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest