Damir Mateljan najavio kandidaturu za predsjednika ŽO SDP-a – kaže, stranci je potreban potpuni “reset”

Današnja tiskovna SDP-a

– SDP-u u Karlovačkoj županiji je potreban potpuni “reset”. Moramo postati drugačiji i prepoznatljivi te onu većinu koja nije izašla na izbore uvjeriti kako je SDP ona druga strana, rekao je Damir Mateljan, načelnik Kamanja i saborski zastupnik koji je na današnjoj tiskovnoj konferenciji prvi izrazio kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a. Do sada je skupio 40 od potrebnih 78 potpisa dok svoju kandidaturu ne smatra upitnom jer za skupljanje, kao i ostali, zasad još uvijek nepoznati protukandidati ima dvadeset dana.

Mateljan smatra da on može promijeniti smjer te SDP dovesti i do pobjede na lokalnim izborima. Kako kaže, dosad je dobivao na svim izborima osim onim unutarstranačkim, pa se nada da će mu kolege ovog puta dati povjerenje.

– Osjećam se i kao saborski zastupnik odgovornim za budućnost i konsolidaciju SDP-a u Karlovačkoj županiji, te smatram da mi uspjeh na prošlim lokalnim izborima daje puni legitimitet da se natječem za ovo mjesto, rekao je Mateljan koji je, za razliku od ostalih SDP-ovih kandidata, izbjegao debakl na prošlim lokalnim izborima i ostao načelnik malog Kamanja.

To što je iz male sredine ne smatra hendikepom jer, kaže, u Kamanju 90 posto zaposlenih radi u privredi, ova općina uspješno se razvija i to je njegov recept za uspjeh. Član je tri saborska odbora pa smatra da mu je to dodatni plus. Na novinarski upit je li ova kandidatura možda korak prema kandidaturi za budućeg župana, Mateljan kaže da je to prirodni slijed, no pitanje je hoće li s obzirom na najave novih reformi regionalne  samouprave za četiri godine županije uopće funkcionirati kao takve.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest