Počelo suđenje Elvedinu Hegiću optuženom za okrutno ubojstvo starca u Krstinji – tvrdi nije kriv, novinare nazvao fašistima

Elvedin Hegić u sudnici

Elvedin Hegić (35) iz okolice Velike Kladuše , optuženik za okrutno ubojstvo starca u Krstinji danas je sjeo na optuženičku klupu Županijskog suda u Karlovcu. Hegića, inače navodno pripadnika radikalnog islamističkog pokreta Habešija, tereti se da je u travnju prošle godine ubio 75-godišnjeg Momčila Španovića na izrazito okrutan način iz koristoljublja.

Način ubojstva je bio stravičan, ubojica je starca prvo istukao te mu u grlo nagurao kapu koja ga je ugušila. Svoju žrtvu je vezao za ogradu kuće te okolo pobacao jugodinare i stavio kapu JNA, kako bi policiju valjda naveo da se radi o ubojstvu zbog nacionalne mržnje.

Pred sutkinjom Sandom Janković, Hegić se izjasnio da nije kriv. Na udaru su bili i prisutni novinari u sudnici koje je nazvao fašistima, te je čak zatražio isključenje javnosti iz postupka. Kako je rekao, ne želi da mu fotografija izađe u novinama.

– Nemate dokaza, želim  pravedno suđenje, rekao je u prepirci sa sutkinjom te dodao kad će on izaći – kad tad.

Hegić ima podeblji krim – dosje dok je svoju karijeru kriminalca započeo još u Kanadi gdje je boravio kao izbjeglica. Tamo je bio osuđivan zbog pljačke, napada, ilegalnog posjedovanja oružja pa čak i silovanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest